Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmän invaderar Vasaloppet

Annons

Bröderna Jörgen och Anders Auklands framfart i årets Vasaloppet skapade stor uppmärksamhet i vårt västra grannland. En uppmärksamhet som börjar synas i anmälningarna till nästa års tävling.

I år deltog 1 416 norrmän i vasaloppsveckan. Hittills har 1 647 norrmän anmält sig för att köra någon av tävlingarna i nästa års vasaloppsvecka. Auklandeffekten är alltså påtaglig.

- Efter Anders Auklands seger förstod jag att vasaloppstemperaturen skulle stiga i Norge. Jag tror att dagens siffra kan komma att stiga uppemot 3 000 innan vasaloppsveckan startar, säger Vasaloppets generalsekreterare Rolf Hammar.

Totalt har närmare 33 000 åkare från 24 nationer anmält sig till något av de sju loppen som ingår i veckan.

- Vi är på god väg mot 50 000 anmälda, säger Hammar.

Grönhagen lämnar BP

u Tränaren Anders Grönhagen lämnar Superettalaget Brommapojkarna. Grönhagen, som tidigare tränat flera fotbollslag i allsvenskan, har valt att inte förlänga kontraktet.

"Samarbetet har fungerat mycket bra under året, men Anders känner att han behöver nya utmaningar", skriver Brommapojkarna i ett pressmeddelande.

Brommapojkarna, som slutade på tionde plats av 16 lag i Superettan, har inte gjort klart med någon ny tränare. (TT)

Vassell bröt fotleden

u Aston Villas anfallare har brutit fotleden och blir borta från Premier League-fotbollen under "en längre tid". Den 24-årige engelske landslagsanfallaren skadade sig i lördagens ligamatch mot Fulham.

Det betyder att Aston Villa nu bara har två anfallare i truppen, Juan Pablo Angel och Chelsealånet Carlton Cole. Övriga anfallare i klubben är juniorer. Dessutom har Angel problem med en knäskada och har bara startat fem matcher den här säsongen. (TT-AFP)

Granat i landslaget

Leksandsbacken Elias Granat är ende dalaspelaren i den svenska truppen.

Småkronorna möter Ryssland, Finland och Tjeckien.

TT

Mer läsning

Annons