Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norges satsning fortsätter

Annons

Norges satsning på ett renodlat långloppslandslag på skidor fortsätter.

Den gångna säsongens framgångar, med inte minst Anders Auklands segrar i Vasaloppet och Marcialonga, har gjort att intresset för "långlopparna" ökat i vårt västra grannland.

I långloppslandslaget kommer följande åkare att ingå: Jörgen Aukland, Anders Hallingstad, Karl-Gunnar Skjönsfjell, Håvard Skorstad och Rune Thorseth.

Klart är att Anders Hallingstad och Jörgen Aukland kommer att köra alla tävlingar ingående i FIS-Marathon-Cup. Duon har sina givna platser i landslaget.

I övrigt är det öppet för andra åkare att slå sig in i laget till de olika tävlingarna. Detta på bekostnad av någon landslagsåkare, som kör dåligt i föregående lopp.

Vasaloppssegraren Anders Aukland kommer säkert att dyka upp i något långlopp, men har VM som främsta mål den kommande säsongen.

Men Vasaloppet och Marcialonga är loppen som har högsta prioritet från vårt västra grannlands sida. I dessa lopp kan det bli aktuellt med lagkörning.

- Åkarna kommer att köra individuelt i alla lopp bortsett från Marcialonga och Vasaloppet, där det kan vara aktuelt med ett taktiskt upplägg, säger lagledaren Lars Aabol till langrenn.com.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons