Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norelius till Ludvika

Annons

28-åringen sitter med sin nio månader gamla dotter i knäet och rösten är rejält beslöjad.

- Det har varit mycket strul, säger Rikard och berättar om en lång period med både skador och sjukdom, som gjort att han hamnat utanför Falu BS A-lag.

Han tänkte satsa ordentligt på den här säsongen, men så blev det inte.

En stukad fot och förkylningar som kommit och gått spolierade Rikards ambitioner.

- Jag spelade första träningsmatchen mot Sandviken. Efter det har jag mest gått på styrfart och ett tag tänkte jag lägga av helt.

Han vill försöka komma tillbaka i BS, men inser att vägen kan vara lång att gå.

Än har inga kontakter tagits med eller av Ludvika FK men ett visst intresse verkar dock finnas hos Rikard, som noterat att en del äldre spelare kommit tillbaka för att stötta det starkt åderlåtna division 3-laget.

Dessutom tränas LFK av Falubon Lars "Bullen" Björkman och i målet står tidigare BS-aren Mikael Wiklund.

Så en bil går alltså mellan Falun och Ludvika, vad det nu kan betyda för Norelius beslut om sin närmaste fotbollsframtid.

Rikard Norelius spelade i Ludvikaklubben under ett antal säsonger i början på 90-talet, men lyckades aldrig slå sig in i A-laget. Rikard valde då Söderbärke GoIF, men lämnade ganska snart trakten för Norrland och Jesper Blomqvists klubb, Tavelsjö.

- Jag spelade ett par säsonger där uppe, men flyttade hem och började med Smedjebackens FK, berättar Rikard.

Han var inne på att sluta med fotbollen i den vevan, men började studera i Falun och hamnade i BS, där han nu gör sin fjärde säsong.

Till jul är Rikard klar med sin idrottslärarutbildning och då om inte annat ska han och sambon Anita, som är ekonom, bestämma sig för bostadsort.

- Det hänger naturligtvis mycket på var vi kan få jobb, men jag har min familj i Söderbärke och en hel del kompisar i Västerbergslagen, så visst lockar det att flytta dit ned.

- Att köpa hus här i Falun är ju väldigt dyrt. Det är ju lite andra priser i Västerbergslagen, konstaterar han.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons