Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordström hyllar Arvedson

/
  • Oerfaren men Duktig. Magnus Arvedson känner sig mogen för att leda ett elitserielag, trots att han aldrig haft huvudansvaret i något lag tidigare. I vintras var han hjälptränare i division 2-laget Forshaga. Gamle lagkompisen i Färjestad, Peter Nordström, är övertygad om att Arvedsson är rätt man för MIK.

Annons

Till de som tvivlar på att Arvedson är rätt man att leda Mora IK kommer här svar på tal från Färjestads och landslagets forward.

- Magnus är extremt duktig på att lära ut individuellt. Det finns faktiskt inte många tränare i dag som är av hans kaliber, menar Peter.

Nordström säger att det är allt för många tränare i dag som "ser bra ut i media", men att inte alltid kunskapen finns på isen.

- Magnus är ingen snackare, men vill man ha en tränare som kan lära ut är han rätt person.

Nordström tycker att det är alldeles för många tränare som går runt i de olika elitserieklubbarna och att det behövs förnyelse.

- Klubbarna är rädda för att ta in nya tränare, därför är det kul att Magnus får chansen i Mora.

- Uffe Dahlén är också av samma tränartyp, men har inte fått chansen i Sverige.

Magnus har efter sina många år som spelare i NHL skaffat sig ett aktat namn "over there". I Sverige är han ännu inte lika stor.

- Arvedson har en väldigt hög status i NHL, men här i Sverige har vi inte förstått det än.

Arvedsson är en duktig tränare och att coacha laget kommer inte heller att bli några problem, enligt Nordström.

- Det är en kille med stor pondus och i NHL kunde det hända att Magnus tog tag i taktiktavlan, berättar Peter och menar att MIK köpt en vinstlott.

Vad säger då nye MIK-tränaren Arvedsson själv?

- Jag har träffat många tränare där jag kliat mig i skallen och undrat "Vad gör de här?". Jag har sett så många tränare som inte varit bra och nog tror jag att jag är mogen för det här.

- Under hela min spelarkarriär har jag varit intresserad av tränarjobbet och jag har ofta varit involverad i lagets taktik.

Han poängterar dock att han inte har något trollspö att vifta med.

- Det här är ju ingen enmansshow utan det är vi tränare tillsammans med spelarna som ska fixa det här gemensamt.

- Det behövs ju också rätt spelarmaterial för att det här ska kunna bli riktigt bra, säger Magnus och skickar en passning till klubbdirektören Jan Simons.

Mer läsning

Annons