Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Non Stop Gossip klar för Sverigeloppet

Annons

I fjol var Non Stop Gossip tvåa i det här loppet. Segern den här gången var en skön revansch för gänget runt hästen som nu kan ställa in sig på en tripp till huvudstaden.

Sverigeloppet har på olika sätt körts sedan 1974 och upplägget numera är två semifinaler och en final på Solvalla. Har Non Stop Gossip lite tur i lottningen är det inte alls omöjligt att han kan knipa en finalplats också.

Försökssegern togs från 20 meter tillägg. Fjärde par utvändigt var positionen innan Westholm fann det för gott att avancera. Knappa varvet från mål landade man utvändigt om ledaren.

- Han är lite trög när han går bakifrån, men när vi kom fram till "dödens" tog han tag i grejorna.

Över upploppet gick han ifrån rätt säkert och den här segern satt skönt, konstaterade en belåten segerkusk som för övrigt har vana att vinna Sverigeloppet.

År 2001 vann han loppet tillsammans med Criks Hurricane.

29 juni är datumet som gäller på Solvalla och vi önskar kretsen kring hästen lycka till.

Ytterligare en uttagning stod på programmet den här kvällen. Nämligen den till amatör-SM som avgörs på Åby i mitten av juli.

Avestabaserade Lars Nilsson blir det som får bära Rommeansvaret i Göteborg. Detta efter att han tillsammans med Fredrik Linder-tränade Simb Mirage vunnit försöket. Efter ett par hundra meter var spetsstriden avgjord. Väl där fick Lars dämpa tempot en bit innan han på pigga ben spurtade till säker seger. Hästens första för året dessutom.

I en E3-bonus med 30000 kronor i förstapris fick vi en ?halv? dalaseger. Ludvikasonen Johnny B Karlsson arbetar numera åt Stefan Hultman på Solvalla och får av denne flera chanser i sulkyn. Som han dessutom ofta tar till vara. Colombian Necktie visade fina takter redan i värmningen före loppet och när Johnny kunde placera treåringen i ledning efter ett par hundra meter var loppet över. Segertiden fina 16,9/2140 meter auto och han blir intressant att följa framöver.

Fem segrar i följd hör inte till vanligheterna. Det är dock vad Färjestadshästen Delshannon nu ståtar med. Körande Peter Cederin tog behändigt hand om ledning från ett innerspår och var sedan aldrig i förlustfara.

Montésporten kommer allt mer. Camilla Skoglund, sambo med Gävletränare Olle Alsén, har ett fint facit i sadeln. Med Eli Bari tog hon nu tredje segern på lika många försök. Snyggt jobbat!

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons