Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nollan Gurra"

/
  • Outstanding. Brages målvakt, Gerhard Andersson, har få, om ens några, övermän i landets division 2-serier. Tung statistik påvisar att ”Gurra” har hållit nollan i sju av nio seriematcher säsongen 2007. På plussidan finns också ett mål framåt. Här avstyr Bragemålvakten en farlighet för Sandvikens IF den 28 maj.

Annons

Suveräna serieledarna i division 2 Norra Svealand, Brage, har bara en konkurrent vad gäller minst insläppta mål i övriga fem division 2-serier. Det är Lindome från Göteborg som har tre baklängesmål på åtta matcher, att jämföra med Brages nio matcher.

- Vi har det där lilla flytet också. Vi har avgjort flera matcher i slutet, vilket också är en styrka, utvecklar "Gurra", som inlett en ny svit av matcher i rad där han hållit nollan. I dagsläget är det tre till antalet.

- Jaså, det har jag inte tänkt på. Kul är det hur som helst och vi är starka försvarsmässigt, säger "Gurra".

Du fick spelbolaget Unibets utmärkelse som bäste målvakt i division två i fjol. Du verkar bäst även i år?

- Det får andra svara på. Jag har varit med ett tag nu och det är klart att jag har rutin som underlättar, svarar 30-åringen.

Undertecknad har bevittnat flera fantastiska reflexräddningar av Bragemålvakten i år. Hur kan du vara så reaktionssnabb?

- Det sitter i märgen sedan vi höll på med friidrott i skolan. Spänsten utvecklades också bra under ungdomsåren, klurar "Gurra" ut som svar.

Varför går det så bra?

- För egen del har det känts bra senaste tre fyra åren. Att jag nu också har bäst statistik är bara coolt.

- En resultatförklaring är att jag i dag inte söker upp situationerna framför mål, utan istället låter jag dem komma till mig.

Bragemålvakten blev så när tungan på vågen i fjol för ett avancemang till division 1. I dagsläget av årets seriespel ser det ändå mer gynnsamt ut för ett avancemang uppåt i seriesystemet. Och det hörs av "Gurras" nästa kommentar att suget och optimismen stigit.

- Ja, det är klart att vi vill upp. Vi har fått en bra start och nu är det bara att hålla i, understryker han.

Glädjande nog verkar det även ha släppt för Brages målskytte. Efter en mycket trög inledning med allt för få gjorda mål, har det vänt till goda sju mål på tre senaste matcherna.,

- Jag har hela tiden känt att det skulle lossna framåt. Vi har skapat målchanser hela året, skillnaden nu är att vi också erhåller rättvis målutdelning.

Plus att "Gurra" fortsätter att rada upp egna "nollor" i målet.

Mer läsning

Annons