Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njogu kvar i Grekland

Annons

- Det är helt klart att jag ska stanna kvar i klubben. Det sista presidenten frågade innan jag åkte hem till Sverige var vilket nummer jag vill ha på tröjan nästa säsong.

Demba lämnade ett Giannina i segerjubel. Klubben lyckades med vad den skulle: Ta sig tillbaka till den högsta ligan efter att ha åkt ur året innan.

- Det har varit ett oerhört intresse och var stor glädje. Intresset där nere är oerhört stort. Vi har säkert haft 10 000 på våra hemmamatcher och i högsta ligan blir det nog ännu fler, tippar Njogu.

Trots att han bara spelade ungefär halva säsongen, han hade bara ett sexmånaderskontrakt, blev Njugo Demba-Nyrén en av PAS Gianninas bästa målskyttar med sina fem mål.

Det låter inte så märkvärdigt men den grekiska andradivisionen tillhör inte Eurpas allra mest målrika serier.

- Jag är som helhet mycket nöjd med min säsong och stortrivs med fotbollslivet. Att spela i Grekland passar mig perfekt. Jag gillar sättet de spelar fotboll på och jag gillar folket utanför fotbollsplanerna också.

- Och att spela i högstaligan i en mindre klubb och få speltid är mycket bättre än att hamna på bänken i en större klubb. För mig är det perfekt.

Just nu är Demba-Nyrén i Göteborg och hälsar på gamla kompisar från tiden i Häcken.

- Men i nästa vecka räknar jag med att komma hem till Falun. Och då hoppas jag att få vara med Falu BS och träna. Jag ska i alla fall be snällt om att få det.

I augusti börjar den grekiska ligasäsongen. Någon gång i slutet av juni räknar Njogu med att försäsongsträningen börjar.

- Men just nu känns det riktigt bra med en månads semester i Sverige och det ska bli kul att komma hem till Falun också, säger den förre BS-spelaren som tog en chans, reste ut i proffsvärlden. Och lyckades.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons