Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio mål av Mattsson

Annons

I frånvaron av nyckelspelarna Diego Perez Marne och Henrik Andersson fick Michael Mattsson nästan 60 minuters speltid i Drott i går.

Borlängekillen tackade genom att göra en tredjedel av målen då Drott hemmaslog Tumba med 27-25.

- Det var första gången jag gjorde nio mål i elitserien. Sex mål var den tidigare toppen. Men det var inte bara målen, jag hade en riktig toppdag och fixade även många straffar till laget, berättar han.

Det blev många man mot man-situationer, något som passar Michael bra.

- Även försvarsspelet har fungerat bra på slutet. Men på lördag blir det tufft.

Då väntar returen borta mot Köpenhamn i Europacupen. Drott har sju mål att hämta in från hemmamatchen.

Men det är då. Först passade Micke på att fira succén.

- Nu blir det en kebabpizza. Det slinker alltid ner...

ishockey

J20 västra elit

Borlänge Hockey- Valbo AIF

6-5 (1-2, 3-1, 2-2)

Borlänge skördade sin femte fullpoängare i årets seriespel och därmed ser det betydligt roligare ut den här säsongen för Borlängejuniorerna.

Matchen gick i vågor. Borlänge hade det mesta av spelet, men tillät Valbos kontringshockey att brisera mellan varven, som i slutet av den första och i början av den tredje perioden.

"A-lags-femman" Oskar Hedlund, Mikael Sörman, Mattias Eriksson, Andreas Andersson och Daniel Olofsson antog utmaningen på ett mycket bra sätt och var delaktig i fem av hemmamålen.

Målen: 1-0 och 2-2 Andreas Andersson (Mattias Eriksson, Daniel Olofsson), 3-2 Oskar Hahne (Gustaf Sjönneby), 4-3 Oskar Hedlund (Daniel Olofsson, Andreas Andersson), 5-5 Andreas Andersson (Daniel Olofsson), 6-5 Christoffer Björklund.

Skott: 35-40.

J18 västra

Borlänge Hockey- Säters IF 24-2 (7-1, 14-0, 3-1)

Här kan man snacka om kattens lek med råttan. Och tack vare att Borlängespelarna fortsatte att åka skridskor och låta pucken göra arbetet så trillade målen in med korta intervaller.

Målen: Johan Hjort 4, Fredrik Holmer och Benjamin Byström 3, Fredrik Kaaling, Fredrik Johansson, Niklas Tångring, Viktor Sundberg och Andreas Jonsson 2 samt Michael Carlsson, Johan Norgren, Johan Danielsson och Mark Videll.

Skott: 76-22.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons