Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ning blir tungan på vågen?

Annons

Och Långshyttans damer går in för uppgiften. De tränade i går kväll och kör också ett pass i dag på förmiddagen. Sedan blir det två pass på torsdagen och också ett på fredagsförmiddagen inför returen borta på kvällen.

- Vi tror vi kan slå dem. Men de får gälla som favoriter, säger LBTK-tränaren Göran "Kiben" Bergström inför kvartsfinalen.

Säsongens tidigare möten har båda slutat med förluster, 1-6 och 3-6, för LBTK. 3-6 blev det för några veckor sedan i den sista serieomgången.

Men sedan dess har LBTK:s etta Cai Ning hittat storformen. I Safirs internationella vann hon efter att bland annat ha besegrat Spårvägens etta Kang Li.

- Men ska vi lyckas krävs det att alla spelar bra.

Och lite huvudbry kan "Kiben" få om kvällens match går till dubbelspel. I slutspelet spelas bara en dubbel eftersom matchen inte får sluta oavgjord.

-Vi har ett bra dubbelpar i Sofia Westholm och Anna Berglund. Men det kan bli svårt att ställa över någon som är bättre än alla andra, säger "Kiben" och tänker då på Cai Ning. Kinesiskan är dock svår att spela tillsammans med i dubbel och det komplicerar saken.

-Jag har tänkt en hel del på detta men ännu inte bestämt hur jag ska göra.

LBTK ställer upp med Cai Ning, Anna Berglund, Sofia Westholm, Malin kindgren, Katarina Larsson och Susanne Andersson.

Returen spelas på fredag och en eventuell tredje match spelas på lördag på Spårvägens hemmaplan.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons