Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson övertygade i Amsberg

Annons

Efter att ha lett tävlingen efter de två första dagarna hade Nilsson ett strålande utgångsläge i Mas-cupens avslutande tävling på Amsbergs motorstadion. Med 15 poäng ner till tvåan Stefan Andersson, SMK Eksjö, var det mycket som skulle fela om inte Nilsson skulle ta hem sin första Mascupen-seger sedan 2003.

Efter att vunnit det första finalheatet i överlägsen stil skulle det räcka med en tiondeplacering i det sista heatet för att Nilsson skulle ta hem segern.

- Men än är det inte klart. Mycket kan fortfarande hända, varnade Mats efter det första heatet.

Nu var det dock ingen fara på taket då han i det sista heatet slutade tvåa, strax bakom Stefan Andersson som för övrigt var det största hotet till Nilssons total-seger i cupen

Nilsson kom i väg lite sent i det avslutande heatet, men jobbade sig sakta men säkert uppåt och hamnade bakom Andersson.

- Och under de två sista varven bevakade jag bara andraplatsen.

Hur värderar du den här segern?

- Visst är det roligt att vinna, men det här är bara en del i träningen. Det är på SM i Varberg som jag ska vara som bäst, säger Mats.

Formen verkar onekligen vara god?

- Ja, absolut. Jag är förvånad över att formen är så pass bra just nu. Det hade jag absolut inte räknat med, menar Mats.

Som nu kommer att träna i tre veckor innan SM i Varberg.

- Jag siktar givetvis på att vinna även där, berättar han.

I juniorcupen kammade Per Nyberg, NMF Boden, hem förstaplatsen strax före Kim Lindström, Nyköpings MF. Bästa dalaåkare blev Mattias Andersson, Rättvik-Boda MK, på en fjärdeplats, strax före Gustav Milling, SMK Dala, som slutade femma.

MX2-klassen hade Mascupens mest överlägsna segrare där Fredrik Werner, SMK Kristianstad, var outstanding cupen igenom och vann storstilat. Patrik Eriksson, Borlänge MK, blev bästa dala-åkare och slutade på en 26:e plats.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons