Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson målskytt - igen

Annons

Det var visserligen Håkan Bogg som avgjorde, endast 21 sekunder in i förlängningen, genom att snyggt lyfta in en backhand. Men det var Anders Nilssons två mål som bäddade för Moras 4-3-seger över Hammarby.

Och det var inte vilka mål som helst. Nilsson visade stor talang för tennis genom styra in båda målen på volley. Anders första mål innebar 2-0 efter att Ross avlossat stora kanonen från högra tekningscirkeln.

- Det målet var lite flax, erkänner Nilsson med ett flin.

Hans andra mål gav hemmalaget ledningen med 3-2 i början av sista perioden. Även denna gång var det Ross som avlossade kanonen och Nilsson styrde in sitt andra mål för dagen, otagbart bakom unge Hammarbymålvakten Christopher Heino-Lindberg.

Det var Nilsson som bokfördes för målet, men det fanns en MIK-back med i bilden också.

- Peter Nolander säger att han var på pucken, men det var jag också. Jag bara slog till då pucken kom farande.

Från läktarhåll syntes det klart att Nilsson styrde ner pucken. Vem som var sist på "trissan", var det dock lite svårt att se. Men Nolander fick, tillsammans med Ross, nöja sig med en assist på det viktiga ledningsmålet.

När Anders kom hit från Timrå för några år sedan, var det som en målskytt. Den här säsongen har dock inte målskyttet varit hans signum. I stället har han tagit slitvargens roll, en spelare som banar väg för andra. Men mot Hammarby fick han också utdelning för allt slit.

- Visst är det alltid kul att göra mål, men bara vi vinner så spelar det ingen roll vem som sätter puckarna, menar Anders.

I Superallsvenskan producerade kedjan med Patrik Ross, Anders Nilsson och Magnus Sandberg många mål. I kvalserien har det gått desto trögare. Inte minst poängkungen Ross har varit väldigt osynlig så här långt. Men mot Hammarby såg han piggare ut än på länge.

- Jag har tidigare kritiserat Patrik, men i dag jobbade han verkligen för laget, berömde Moratränaren Harald Lückner.

Och med hårt arbete kom också poängen. Ett mål och två assist noterades Ross för, att jämföras med totalt två assistpoäng på kvalseriens fyra första matcher.

Poängkungen verkar ha vaknat, men annars såg det väldigt trögt ut på många håll. Inte undra på heller då det var fjärde matchen på sju dagar.

En som dock hade rejäl fart under skridskorna var Anders Nilsson. Han trivs med det täta matchandet.

- Ja, det är ju det här som är kul och jag känner mig pigg, säger han och ler.

Mora är en poäng efter Skellefteå, som ligger på den så hett åtråvärda andraplatsen. På onsdag möts dessa lag uppe i Västerbotten.

- Det är roligt med en jämn och tät serie och vi hoppas kunna vara med in i det sista och kriga om en plats till elitserien, säger måltjuven Anders Nilsson.

Ross och Nilsson har vi redan berömt. Extra plus ska även ges till Adam Andersson, Thomas Skogs och Mikael Simons.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons