Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson kritisk mot Svemo

Annons

Svemo, det svenska motorcykelförbundet, har inte råd att skicka något lag till VM i USA. I stället har sponsorer gått in och finansierat VM-starten.

Och sponsorerna har tagit ut sitt eget "landslag".

Mats är självklart besviken över att missa båda höstens möjligheter att köra i landslaget. Och han är dessutom mycket kritisk mot Svemo.

- Svemo har vetat om att lag-VM ska gå i USA sedan i april och hade kunnat lösa det här.

- Landslaget är ju de finaste man kan vara med i. Då ska det vara ett riktigt landslag också. Det här sponsorlaget hade dock inte fått starta om det inte officiellt åker för Sverige.

Mats Nilsson riktar dock ingen kritik mot förarna som åker till VM.

- Nej, absolut inte. Att det blivit så här är naturligtvis inte deras fel. Men kan förbundet inte skicka ett riktigt landslag ska man naturligtvis inte ställa upp.

De tre som ska åka i sponsorlaget i VM är Stefan Andersson, SMK Eksjö, Petri Järvele MS Stockholm och Kalle Karlsson, Göta MS.

För Nilsson, som var en av de förhandnominerade innan planerna ändrades, är besvikelsen dubbel.

- Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag tackat ja till Sixdays som ju också är en stor, prestigefylld tävling.

Nu får Nilsson inrikta sig på en stark avslutning i SM i stället. Den näst sista deltävlingen körs i Enköping i morgon.

Just nu ligger Nilsson fyra i 500 cc.

- Men jag har gott hopp om att kunna avancera. Det har känts riktigt bra den senaste tiden och cykeln har också fungerat bra.

- Det är bara fem poäng upp till andraplatsen och 20 till Jonas Edberg som leder. Han är väl den ende som inte brutit något heat ännu, säger Mats inför de fyra sista SM-heaten.

Efter de två i Enköping i morgon återstår SM-finalen i Limhamn.

- Dessutom är det en VM-deltävling i Moskva nästa veckoslut. Med tanke på de stora bränderna den senaste tiden hoppas jag vi slipper använda gasmask, säger Nilsson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons