Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: "IBF gav ett gott intryck"

Annons

Hans nuvarande klubb, SM-semifinalisten Storvreta, är nummer ett för målvakten Petter Nilsson, 20.

- Men jag fick ett gott intryck av IBF Falun. Det verkar vara en klubb som är på gång. Det står mellan dem och Storvreta, känns det som, även om jag har fler alternativ, säger han.

I går träffade Nilsson IBF:s sportchef Andreas Olsson, som erbjöd honom ett tvåårskontrakt, i dag ska han diskutera framtiden med Storvreta.

Den talangfulle målvakten, som 2005 var med i det svenska U19-landslag som tog guld i final mot Finland, vill helst bo kvar i Uppsala, där han arbetar. Men vad som avgör klubbtillhörigheten nästa säsong är om Uppsalaklubbens nyförvärv från Järfälla, Mikael Karlsson, redan på förhand är tänkt som förstemålvakt. I sådana fall talar det mesta för att Nilsson söker sig vidare.

- Förutom Falun, så är också Järfälla och division 1-laget Årsta intresserade av mig, berättar Petter Nilsson.

Andreas Olsson, sportchef i IBF Falun, kommenterar:

- Vi har is i magen och inväntar besked från Petters sittning med Storvreta. Jag fick känslan av att det är en trevlig kille som skulle passa in mycket bra hos oss. Dessutom får han rent sportsligt bara lovord från spelare runt omkring honom.

Olsson väntar i dag svar från backen Jonas Mörnell, 27, de senaste tre säsongerna i Göteborgsklubben Älvstranden, om han skriver ettårskontrakt med IBF Falun.

Mer läsning

Annons