Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils-Erik rasar mot vetorätten

Annons

Beslutet om elitserien ska utökas från tolv till 14 lag till säsongen 2005-06 avgörs vid Ishockeyförbundets årsmöte i juni.

I distrikten är majoriteten för en utökning stor och det är den också bland elitserieklubbarna.

Nio av tolv elitserieklubbar är för en utökning, men den vetorätt som finns i sådana här frågor, gör det möjligt för nej-klubbarna att få sin vilja igenom.

Hockeyligan kommer därmed att rösta nej till en utökning och då är det bara för elitserieklubbarna att göra detsamma vid årsmötet.

- Jag gillar det inte och vill ha till stånd en ändring när det gäller vetorätten. Nu ligger den med i den arbetsrätt som gäller fram till 2006, så före det blir det ingen ändring, säger Nils-Erik.

Varför tror du att Djurgården, Färjestad och Frölunda är emot en utökning av elitserien?

- Jag tror i mångt och mycket det är en ekonomisk fråga. Blir det en utökning av antalet lag blir det ju fler som ska dela på avtalspengarna som hockeyligan förhandlar fram.

- Dessutom tror jag att vi från landet ser på det annorlunda. Vi är för en spridning av elithockeyn i Sverige. Många orter drömmer om ett elitlag och att säga nej till en utökning bromsar upp utvecklingen av svensk hockey, anser Nils-Erik.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons