Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nielsen: "Reglerna måste göras om"

Annons

Men det är ändå i schweiziska Thurgau som den danske liraren kommer att fortsätta sin karriär,

- Jag och Thurgau är överens, det är bara en påskrift på kontraktet som saknas, säger Jens Nielsen.

Det är bara Sverige som infört speciella transferfönster. Något som höll på att ställa till det rejält för Jens.

Hade han inte hittat en ny klubb före klockan 24.00 i söndags kväll, så hade han tvingats att invänta nästa "fönster" som infaller i december.

När kontraktet med Thurgau inte var klart, och inte heller det schweiziska hockeyförbundet hade öppet, så blev det till att hitta en reservutgång.

Hjälpen kom från Danmark, från Ålborg och gamle kompisen Heinz Ehlers.

- Heinz hjälpte mig med att hitta kontakter på ishockeyförbundet i Danmark, så att kontraktet kunde registreras. Men kontraktet med Ålborg var bara ett sätta att komma ut från Sverige, och något spel blir det inte där, säger Jens.

De svenska transferfönstren tillkom främst för att begränsa klubbarnas möjligheter att plocka in spelare. Men det som ingen tänkte på när reglerna skrevs, var en väg ut från Sverige för sparkade spelare.

Färjestads Hannes Hyvönen fick för några veckor sedan sparken, men tvingades vänta på att nästa transferfönster öppnades, innan han kunde flytta hem till Finland.

Jens hade kunnat blivit den andre spelaren som hamnat i kläm.

- En ändring av reglerna måste naturligtvis till, säger Jens med skärpa i rösten, som inte kan dölja bitterheten över hur avskedet med Leksand kom att bli.

- Mitt kontrakt gick ut förra måndagen, och när Leksand inte hörde av sig, så började min agent leta andra alternativ så jag inte skulle bli utan kontrakt. Men Leksand var mitt förstaalternativ, slutar Nielsen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons