Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nielsen på benen

Annons

- Det har nästan gått bättre än väntat. Jag kan redan gå i princip obehindrat, berättar han.

Från början var det sagt att återhämtningen efter operationen skulle ta cirka sex veckor, nu ser det ut som om Jens skulle kunna vara tillbaka i träning två veckor tidigare.

- Det har gått bra den första veckan, men jag är medveten om att det kan stå still en vecka också. Det gäller att ta det lugnt.

Operationen var lyckad och i korthet kan man säga att det var en trasig bit från en disk som halkat ur sitt läge och låg och tryckte på en nervbana.

Det är nu åtgärdat och sannolikheten att Jens kommer tillbaka i gammalt gott slag är stor.

Första riktiga svaret på hur läkningen går får Jens om tre veckor, när han gör ett återbesök vid Falu lasarett.

- Enda problemet jag har nu är det ena benet som jag har lite ont i. Läkaren tror dock att det rör sig om träningsvärk eftersom jag inte kunnat använda benet ordentligt på två och en halv månad.

Kommer Jens igång med träningen om cirka tre veckor, finns det en liten chans att han kan spela VM för Danmark. En mycket viktig och intressant turnering för Danmark, som för första gången återfinns i A-gruppen.

- Jag har pratat med Danmarks förbundskapten och hoppas förstås att kunna vara med.

I Leksands kvartsfinalspel mot Färjestad fick han dock inte vara med. Alla matcher utom en följde han via tv:n och är inte allt för besviken över att laget slogs ut.

- Nej, jag tycker inte det går att kräva något mer av laget, än vad de presterade.

När Jens framåt sensommaren börjar träningsmatchandet med Leksand, gör han det för första gången på mycket länge utan kedjekamraten Mikael Karlberg, som valt proffsspel i schweiziska Fribourg.

- Det blir förstås inte roligt att vara utan honom, men han gör rätt som tar chansen. Hade han inte gjort det efter den här säsongen hade det aldrig blivit av.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons