Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nideborn/Henriksson trea i NM

Annons

Ludvika MS Claes Nideborn, med Björn Henriksson som förare, tog en meriterande tredjeplats i den andra deltävling i Nordiska Mästerskapet i bilorientering som kördes utanför Herning på Jylland.

Nideborn/Henriksson som varit bäst bland de svenska deltagarna i mästerskapet de senaste åren med en sjätte och en sjundeplats har nu stora chanser att blanda sig i toppstriden.

- Vi har aldrig varit bättre än sexa tidigare i Danmark eller Norge, så nu siktar vi på en medalj, sa en nöjd Claes och fortsätter:

- Den svenska och finska deltävlingen återstår och där kan vi med lite tur sätta alla konkurrenterna på plats.

Många deltagare tyckte att tävlingen i Danmark var i svåraste laget och natten blev sen innan alla tävlande hittat tillbaka till målet.

- Vi valde taktiken att hålla ett högt tempo i början av tävlingen för att komma ur skogen innan det blev allt för mörkt. I mörkret blir det nästan omöjligt att välja rätt väg i de danska granplantagerna och då tar det extra lång tid att reda ut de misstag man gör, tillade Claes, som nu gjorde sin tolfte NM-start i Danmark.

Näst bäst av svenskarna i skogarna norr om Herning var den andra bilen från Ludvika MS med Per och Jonas Hellander som slutade på åttonde plats. Med samma placering i norska Kristiansand två veckor tidigare ligger de i dagsläget bäst till av svenskarna på nionde plats, men har även de en bra chans att avancera. Tre av fyra deltävlingar räknas i sammandraget.

Resultat:

Randersløbet, NM-deltävling 2 av 4: 1) Esa Ylienemi/Jari Kulmala, Finland, 137poäng, 2) Esa Ilomäki/Jari Vourinen, Finland, 186, 3) Björn Henriksson /Claes Nideborn, Ludvika MS, 187, 4) Markku Leppänen/ Stefan Åstrand, Finland 188, 8) Jonas och Per Hellander, Ludvika MS, 251.

Mer läsning

Annons