Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas nöjd med sin insats i Tjeckien

Annons

Dalarnas enda bidrag i det pojklandslaget, Niclas Olausson, svarade på nytt för en bra insats då han förra veckan var med det blågula laget i en turnering i Tjeckien.

- Ja, jag är nöjd med det som jag fick vara med och spela, betygsätter den Orsabördige 16-åringen sig själv då tidningen i lördags nådde honom på Arlanda.

Tre matcher blev det för Sverige. Niclas spelade hela matchen mot Norge och sista 20 minuterna mot Tjeckien.

- Vår första match var mot Norge och då fick jag börja från start. Sist vi mötte dem, vann vi med 5-1. Men trots ett stort spelövertag blev det bara 1-1 den här gången, berättar Niclas.

Det var ingen lätt match för Olausson och hans två kompisar på mittfältet. Det blev rejält trångt, då Norge valt att ha fem man på mitten.

- Vi tvingades till mycket långbollar och det är inget för mig, då jag vill ha bollen efter marken. Men jag fick i alla fall beröm efter matchen för bra löpningar, så det var ju positivt.

Även nästa match, mot Ungern, slutade 1-1. Den här gången blev det till att nöta bänken för Niclas.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen ställdes Sverige mot värdnationen Tjeckien. Det blev förlust med 1-0 och Niclas fick hoppa in sista 20 minuterna av matchen.

I mötet mot värdlandet fick de blågula killarna känna på hur det är att spela med en hemmadomare på planen.

- Det var många konstiga domslut. Bland annat dömdes det bort ett mål för oss på grund av offside, vilket var mycket tveksamt, menar Niclas.

Han vill dock inte skylla förlusten på den något hemmavänliga rättskiparen.

- Vi gick inte vidare och det beror helt på att vi inte sätter våra chanser. Och gör man inga mål, ja då vinner man inget heller.

Trots allt var Niclas nöjd med turneringen i Tjeckien.

- Visst vill man alltid spela mer, men man måste ju tänka på att det är landets bästa 17-åringar som är med.

Nästa blågula mål för GIF Sundsvalls talangfulle lirare är EM-kvalet nästa år.

- Det har känts bra då jag varit med och det är klart jag satsar på en fortsättning i landslaget, säger Niclas Olausson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons