Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas ett framtidslöfte

Annons

- Det var en härlig känsla att få bära landslagströjan, berättar en glad Niclas Olausson, som den här veckan ska få besked om ytterligare landslagsspel bland annat ett träningsläger för pojklandslaget P 87.

Förra veckans elitpojkläger i Halmstad hade samlat 350 duktiga fotbollsspelare födda 1987. Och av Sveriges 24 distrikt, representerades 16 spelare från varje distrikt.

- Vårt distriktslag, Dalarna, gjorde bra ifrån sig under veckan. Vi vann två av matcherna och förlorade en, säger Niclas och tycker att hans roll på mittfältet stämde utan större missöden.

Lägret i Halmstad avslutades med att 44 duktiga och utvalda killar fick dra på sig landslagsdräkten och spela mot varandra.

- 32 av dessa 44 spelare kommer i veckan väljas ut till ett träningsläger på Bosön, som bland annat leder till att de får representera Sverige i en dubbellandskamp mot Finland i slutet av augusti, berättar Niclas pappa Leif Olausson.

Niclas har förmånen att både få träna med Våmhus A-lag och Orsas P 86-87.

- Det är ett positivt inslag i det junior samarbete som finns mellan Orsa IF och IFK Våmhus, säger Mats Pettersson, en av tränarna i Orsa IF P86-87.

Mats berättar också han tycker Niclas har mognat i sitt spel, bland annat hade han en tendens att springa på allt tidigare.

- En av min styrka som spelare är nog min speluppfattning och teknik, påpekar Niclas och drömmer om att i framtiden få bli proffs i Arsenal, samt även få spela i Hammarby som morfar.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons