Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas invigde hallen

Annons

Drygt sexhundra personer fanns på plats för att inviga den nya ishallen i Skogsbo och alla personer som varit inblandade i projektet hyllades.

Men ordföranden, hantverkare, och eldsjälar i all ära. Den stora hjälten var ändå Nicklas Lidström, som gjorde entré i sällskap med tre mäktiga pokaler.

Drömmen om en konstfrusen isbana i Skogsbo kunde förverkligas och mer därtill tack vare Nicklas Lidström och en armé eldsjälar. I går var det dags för den nya ishallen att invigas.

Trots att ishallens existens i sig är väl värd att fira var det antagligen inte därför som en så stor publik lockades dit i går.

Det stora dragplåstret var givetvis Nicklas Lidström, som med sina fantastiska framgångar med rätta tog emot hemmapublikens hyllningar.

Med sig hade han den 17 kilo tunga Stanley Cup-bucklan, som han med glädje lyfte på raka armar, vilket han fått göra tre gånger under sin NHL-karriär.

Vid sidan om den åtråvärda segerbucklan fanns två andra pokaler som inte heller går av för hackor.

Den ena, Norris Trophy, tilldelades han för andra året i rad i egenskap som NHL:s bäste back. Den andra, Conn Smythe Trophy, är kanske en ännu finare utmärkelse. Den delas ut till slutspelets mest värdefulla spelare och Nicklas blev den förste europé någonsin att få den.

Med sina sexton poäng under slutspelet och sina outtömliga krafter, (eller vad sägs om 52 minuters istid i den tredje finalmatchen mot Carolina) snuvade han bland andra Dominik Hasek och Steve Yzerman på utmärkelsen.

Men av de tre bucklorna råder inget tvivel om vilken han håller mest kär:

- Det är Stanley Cup-bucklan, helt klart. Det är den man jobbar och sliter för hela året.

Faktum är att de tre bucklorna aldrig tidigare har vistats i Europa på samma gång. Men där stod de i går, i Sverige, närmare bestämt i Dalarna, och som om inte det vore nog, i lilla Skogsbo.

Nicklas "andra" stad Västerås hann dock före, och under lördagen visades de upp på den bar som Nicklas äger tillsammans med landslagsmålvakten Tommy Salo.

Ishallen i Skogsbo, som kommer att heta Graningehallen, var inte till fullo invigd förrän Nicklas skjutit in en puck i målet. I samma ögonblick sprutade det eld ur målburens virke, som lyste upp den mörklagda hallen.

Efter tillställningen fick Nicklas skriva autografer i massor. Snart återvänder ishockeyhjälten till Detroit för ännu en säsong i den tuffaste ligan.

Men det är fortfarande Sverige som känns mest hemma och när han har vägarna förbi Skogsbo i framtiden kan han slinka in i hallen när helst det passar, eftersom han tilldelades en egen nyckel till hallen.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons