Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-spelarna eniga

Annons

I förra veckan kom flera rapporter om spelare som tröttnat på dödläget mellan NHL och spelarfacket och sade sig villiga att gå med på ligans krav.

Sprickor i den tidigare så kompakta NHLPA-fasaden kunde anas.

Men efter tisdagens möte är spelarfacket enat igen. I alla fall var det bilden som gavs.

- Det finns absolut inte några sprickor eller meningsskiljaktigheter bland medlemmarna, sade spelarfackets vd Bob Goodenow på en presskonferens.

- Vi är mer enade än vi var före den här dagen, sade St Louis backstjärna Chris Pronger till den kanadensiska nyhetsbyrån Canadian Press.

Även Mora IK kan visa upp några lockoutade spelare. Här är också enigheten stor.

- Vi kommer inte att vika ner oss. Det gör nog inte heller ägarna, så det blir nog inget spel i NHL den här säsongen, tror Floridabacken Andreas Lilja.

Spelarfacket har en egen hemsida och där följer de lockoutade Moraspelarna vad som händer på andra sidan atlanten.

- Vi håller oss uppdaterad hela tiden och det är rätt att vi kämpar mot ett lönetak, menar Lilja.

Han får medhåll av Daniel Cleary.

- Till hundra procent, vi kommer att kämpa för våra krav, säger han.

Den 25-årige kanadensaren har tillsammans med landsmannen Shawn Horcoff gjort att Mora lyft sig rejält. Han har inte heller något emot att stanna hela säsongen i klubben.

- Visst skulle jag vilja spela i Phoenix, men nu är det som det är. Det är inte vi som strejkar, utan vi är lockoutad från spel, poängterar han samtidigt som han säger att han trivs i Mora.

- Man kan inte ha det bättre än vi har det här. Det är kul att spela i ett sånt här ungt och hungrig lag som hela tiden slår i underläge.

Cleary är inställd på en långvarig konflikt mellan spelarfack och NHL-klubbarnas ägare.

- Jag tror det inte blir spel på 18 månader, vilket skulle innebära att NHL inte drar igång igen förrän tidigast i januari 2006, menar MIK-forwarden.

Sammanlagt 74 spelare, minst en från varje klubb, fanns med på tisdagens NHLPA-möte, däribland Montreals forward Pierre Dagenais som skapade rubriker i förra veckan när han öppet kritiserade spelarfackets hållning. Efter mötet sade Dagenais att han nu förstår vikten av striden mot lönetak.

Konflikten mellan NHL och spelarfacket hade på onsdagen pågått i 48 dagar. Sedan konflikten bröt ut har spelarfacket och NHL inte haft ett enda möte - och inget finns heller planerat.

Ägarnas krav på lönetak är den stora stridsfrågan. Ingen av parterna är ännu beredd att vika sig i den frågan vilket gör att det inte ser ut att finnas något slut på konflikten.

Det har tidigare sagts att om ingen lösning föreligger senast i mitten av januari kommer hela säsongen att ställas in.

Förutom nämnda Lilja, Cleary och Horcoff är också Marcel Hossa drabbad av den konflikt som råder. (DT-TT)

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons