Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervöst för kapten Olsson

Annons

En av åskådarna var mer nervös än de övriga:

Leksands avstängde lagkapten Christer Olsson.

- Fy fan, du är så otroligt inne i matchen när du sitter på läktaren och jag måste säga att det var otroligt starkt av killarna att vinna, säger Christer.

Anmälningar och avstängningar har satt sin prägel på SM-slutspelet.

En av de hårdast drabbade är Christer Olsson och en crosschecking på Peter Nordström i den första kvartsfinalen var början till hans livs första avstängning som hockeyspelare.

Färjestad gjorde en anmälan mot Olsson och när Lars G Karlsson på ishockeyförbundet gjorde samma sak, valde disciplinnämnden att under utredningen stänga av Olsson.

Beslutet togs i måndags och i bussen på väg ner till det andra kvartsfinalmötet i Karlstad fick Leksands lagkapten beskedet: du spelar inte i kväll.

I går kom disciplinnämndens slutliga dom och den löd: avstängning över den tredje kvartsfinalmatchen som spelades i går.

- Avstängningen kan jag ta, men inte sättet den han hanterats på. Dessutom ser händelsen värre ut än det i själva verket är när du tittar på den på video i slow motion.

- Men nu är det här ett avslutat kapitel och vi blickar fram mot den fjärde kvartsfinalmatchen i Karlstad.

Den matchen spelas i morgon och då finns lagkapten Olsson med sitt lag på isen.

- Det är hemskt att sitta och titta på, men jag blir så otroligt glad när jag ser hur killarna kämpar. Måste också berömma vår fjärdekedja som gick in i slutet på den andra perioden och skapade tryck på Färjestads backar.

Även Hans Lodin var anmäld till disciplinnämnden för ett tilltag på Peter Nordström i den första kvartsfinalmatchen.

Lodin slapp dock undan avstängning och spelade gårdagens match.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons