Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, inte EN gång till!

Annons

Poäng i ännu en match, alltså. Den femte raka. Men inte tre poäng, inte två poäng utan bara en enda. Och i tabellen betyder det naturligtvis bara myrsteg uppåt, i bästa fall på stället marsch.

Tränaren Per-Erik Eklund var måttligt nöjd med sitt lag:

- Våra två första perioder var inte alls bra. Vi hade ingen fart på skridskorna och igen aggressivitet. Den tredje blev bättre, vi blev lite aggressivare. Då lyckades vi ju också vända och skaffa ett visst grepp, tyckte Eklund.

Men innan Magnus Österbys kvittering och Sebastian Meijers av vilja präglade ledningsmål var det ett Leksand som försvarade sig tappert och levde högt på Backlunds målvaktsspel. Igen.

Men offensivt var det i två perioder ett Leksand utan idéer, utan kunnande och förmåga att skapa någonting. Inte en enda målchans värd namnet första 40 minuterna säger en hel del om ett lag som

- Jag tycker vi hade mycket bra kontroll på matchen i två perioder. Vi borde faktiskt ha gjort ytterligare något mål. Visserligen tappade vi i tredje men som helhet vann vi rättvist, tyckte Leif Boork.

Men även hans lag var periodvis ängsligt, vilket Leksand borde ha kunnat utnyttja bättre än Leksand gjorde. Om modet, om förmågan, att kombinera defensiv med offensiv funnits...

Leksingarna led också av att sakna både pådrivande kaptenen Niklas Persson och influensasjuke Kimmo Lotvonen.

- Visst hade de behövts, sa Eklund som såg fram mot de 16 matchfria dagarna under jullovet.

- Det kommer lägligt. Nu får vi lite vila och kan dessutom träna ordentligt.

- Det kommer nog lägligt för alla lag, tyckte Boork.

Även om det avgörande målet i förlängningen var alldeles för enkelt och även 2-2-målet inte såg alldeles hopplöst ut levde Leksand ännu en gång högt på Johan Backlund. Utan honom hade matchen varit avgjord efter två perioder.

I övrigt var det som så många gånger förr: Viljestark defensiv, uddlös offensiv.

Och en liten undran också: Var finns modet att ta de risker som krävs för att våga bli en vinnare? Den vinnare av tre poäng Leksand måste bli efter jullovet om inte möjligheten att undvika kvalserien ska bli allt mer teoretisk.

Boorks Brynäs vågade något mer. Och Brynästränaren själv prisade en ex-leksing mest av alla i sitt lag: Jörgen Sundqvist:

- Hans vilja visade vägen.

Sundqvist? Jo, han är en av alla de där duktiga 82:orna som Leksand plockade fram för några år sedan. Om nu någon fortfarande minns dem...

BRYNÄS-LEKSAND 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (13.34) Henrik Malmström (Ove Molin)

Tredje perioden: 1-1 (3.23) Magnus Österby (Yan Golubovsky, Calle Steen), 1-2 (10.25) Sebastian Meijer (Jens Bergenström), 2-2 (14.18) Mathias Månsson spel fem mot fyra.

Sudden death: 3-2 (4.41) Daniel Johansson (Rodrigo Lavins)

Skott: 33-22 (11-4, 10-5, 9-10, 3-3)

Utvisningar, Brynäs: Nicklas Bäckström 2+10, Tommy Sjödin 2, Joachim Gellerstedt 2, Daniel Johansson 2. Leksand: Yan Golubovsky 2+2, Calle Steen 2, Patrik Wallenberg 2, Jens Bergenström 2.

Domare: Stefan Danielsson, Ingarö.

Publik: 6000 (fullsatt).

HANS DAHL

Mer läsning

Annons