Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattguld till Rose-Marie

Annons

- Det är alltid svårt att varva ner efter en tävling och när det går så här bra är det ju än svårare, sade Rose-Marie som nyligen blev uttagen som reserv till VM-truppen.

Natt-SM avgjordes med gemensam start i Sidensjö utanför Örnsköldsvik.

- Vi sprang två olika slingor. Oreinteringsmässigt gick det lite knaggligt för mig på den första rundan. Vid varvningen låg jag fyra eller femma. Sedan kom jag lite snett till de första kontrollerna även på den andra rundan, vilket gjorde att jag blev helt själv.

Något som visade sig bli avgörande till hennes fördel.

Ensam i Ångermanlandsskogarna trivdes Rose-Marie utmärkt och medan övriga löpare i toppen började missa, så avslutade Rose-Marie i det närmaste felfritt.

- Jag hade ingen aning om hur jag låg till förrän vid den sista kontrollen, då jag hörde att jag var den första som blev förvarnad.

Rose-Marie vann med nära fyra minuters marginal till tvåan Louise Göthfors, Järfälla OK, och hon har all rätt att kalla sig Sveriges bästa kvinnliga nattorienterare. Det bör ändå tilläggas att bara en av VM-löparna deltog, Stora Tunas Emma Engstrand, som bröt.

- Det gick inte alls bra. Jag missade mycket och tappade motivationen efter ett knappt varv, sade Emma som har vunnit natt-SM tre gånger tidigare.

Varför valde övriga VM-löpare bort natt-SM?

- De ville inte riskera något inför VM. Det var tankar som smög sig in i mitt huvud också. Varför ska jag springa omkring här mitt i natten och bara göra en massa missar och kanske också riskera att bli sjuk?

Det blev ändå ett guld för familjen Engstrand. I herrklassen var nämligen Emmas bror, Erik, först över mållinjen. Erik, som tävlar för IFK Göteborg, var 1.39 före silvermedaljören Ulf Bergqvist, Linköpings OK.

- Kul för Erik. Synd bara att inte jag också fick till det. Då hade vi blivit historiska segrare, sade Emma.

På fredag väntar kvalet till kort-SM.

- Där har jag som mål att gå vidare till lördagens final, säger nattmästarinnan Rose-Marie Forslund.

Något större firande av guldet räknar hon inte med den närmaste tiden.

- Nej, nu gäller det att ladda om till fredagen.

På söndag är det sedan dags för kavle-SM.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons