Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätmaskan avgjorde

Annons

Det var i den trettonde minuten som Vetlanda ställde upp för sin andra hörna. Vetlandas Patrik Gustafsson fick på en riktig praktträff. Bollen gick rakt upp mot krysset, genom nätet och ingen hade riktigt förstått vad som hänt.

- Jag tyckte att bollen fick en konstig bana, men jag hade ingen aning hur det gick till, säger Falu BS målvakt Jonas Persson.

- Sedan vände jag mig om och såg hålet och då förstod jag att den hade gått genom nätet, men jag tänkte att det var bäst att hålla tyst.

Det är domarnas ansvar att se till att nätet är helt innan match, och matchdomaren Peter Öhrlund säger att det var gjort.

- Jag är absolut säker på att nätet var helt. Bollen måste ha gjort hålet.

Det var först på tv-repriserna som misstaget uppdagades. Sent i går kväll meddelade TT att Vetlanda kommer att kräva omspel.

- Det är spel för gallerierna. Skulle förbundet godkänna protesten skulle ju varenda match behöva spelas om. Domarna gör ju massor av misstag varje match, säger Falu BS tränare Sören Persson

- Det är nog inte mer än en procents chans att det går igenom, fortsätter han.

Peter Öhrlund beklagar vad som hänt och ställer nu krav på förbundet att införa målkamera.

- Det känns ju inte bra, men det var ju omöjligt att se. Det var väl tur att det inte var en SM-final, då vore det riktigt illa.

- Men så länge vi inte har målkameror kommer liknande att inträffa.

-Förhoppningsvis kommer diskussionen upp nu, säger Öhrlund.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons