Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nathalie följer de stora grabbarna

Annons

Leksands SLK har genom åren fostrat en hel rad duktiga slalomåkare.

Det senaste stjärnskottet är 13-åriga Nathalie Eklund, som tack vare vinsten i Lilla världscupen, åker med herrlandslaget på träningsläger till Österrike om en vecka.

- Det ska bli spännande, säger Nathalie.

Hon har åkt slalom sedan femårsåldern, och den gångna säsongen blev framgångsrik. Vinsten i Lilla världscupen smäller högt. Efter att ha vunnit alla kvaltävlingarna för Mellansverige väntade finalen i Värmland i mars. Det var en heltänd Nathalie som ställde sig bakom startgrinden.

Vinst i storslalom och tvåa i super-G. Den enda fadäsen kom i slalom, där hon oturligt ramlade och slutade först på en 15:e plats. Vid den efterföljande sammanräkningen visade det sig att Nathalie och Gästriklands Sara Hector fick dela på förstaplatsen.

Därmed får Nathalie och Sara äran att följa med herrlandslaget till Kaunertal i Österrike. Med på resan följer även herrvinnaren i Lilla världscupen, Carl Grant från Stockholm.

Nathalie Eklund har glimten i ögat, och med Anja Pärson som idol ser hon framtiden an med tillförsikt. Barmarksträningen är just påbörjad. Det stora målet kommande säsong blir att, till att börja med, kvala in till USM. Väl där kan allt hända, men med tanke på Nathalies unga ålder får vi kanske inte spänna bågen alltför högt.

En sak är dock säker. Flyter allt på som det ska, har Nathalie framtiden för sig i pisterna.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons