Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa generation Hinders i landslaget

Annons

Nu kommer nästa generation Hinders i det alpina landslaget.

Det är Ida Hinders som från och med i år är en av de svenska juniorlandslagstjejerna. Lars-Erik Hinders från Sollerön var själv landslagsåkare innan svenska folket kände till sporten. Han turnerade med det som kallades skymningspatrullen:

Det var de som startade när mörkret började lägra sig över pisterna. Med i den patrullen var på den tiden var också en ung Ingemar Stenmark.

Nu är det dags för nästa generation Hinders. Lars-Eriks dotter Ida, som tävlar för IFK Falun Alpina, finns numera med i det alpina juniorlandslaget.

- Visst har pappa, men också mamma, betytt mycket, även om jag inte alltid lyssnar på pappas råd, skrattar Ida.

För Ida Hinders, som har två år kvar som junior, så är platsen i juniorlaget välkommen men inte alls självklar.

- I fjol hade jag problem med en knäskada som gjorde att jag inte kunde åka så mycket, säger Ida.

Men det hon gjorde, främst i storslalom, räckte för att landslagsledningen var övertygad om att Ida skulle delta i den åtta tjejer starka juniortruppen som har JVM som säsongens mål.

- Det är i slalom och storslalom som jag trivs bäst, säger Ida

I fjol fanns inget juniorlag på damsidan, men inför VM i Åre 2007 har alpina landslaget fått extra resurser att satsa på unga talanger, och nu finns ett slagkraftigt damjuniorlag. För Ida handlar det mest om träning.

- Skolarbetet har väl blivit lidande, medger Ida generat.

Hon har ett år kvar men går ändå nu ut skidgymnasiet i Malung.

När det inte handlat om skidåkning, delvis på grund av knäskadan hon dragits med, då har kompisarna gått före skolböckerna.

- Med tanke knäproblemen ifjol visade hon ändå vad hon kan i framförallt storslalom. Får hon ordning på knäet är målsättningen att hon ska kunna ta en plats i Europacuplaget, säger Björn Lison Almkvist.

- Nja, det är nog JVM som är mitt mål, menar Ida själv.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons