Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära svensk vc-trippel

Annons

NOVE MESTO, Tjeckien

Inte nog med att Lind vann sprinten i tjeckiska Nove Mesto, det blev dubbelt Hudiksvall i topp eftersom Peter Larsson blev tvåa efter en hård spurtduell.

Lind var bäst i kvalet, precis som i Düsseldorf och Vernon tidigare i vinter. Men där slutade han femma och tvåa. Totalt har han vunnit sex kval i världscupen men fram till fredagens tävling inte nått hela vägen i en final.

Extra kul var att Lind, som ansetts vara specialist på klassisk stil, tog segern i den fria stilen, som också är den stil OS-sprinten körs i.

Falun-Borlänges Mikael Östberg var också i A-final.

Han kubbades med norrmannen Johan Kjölstad om tredjeplatsen men blev påkörd och föll i en snödriva när han skulle köra om och blev fyra.

- Han körde in i mig med flit när jag skulle köra om.

- Jag hade inte en chans att komma undan och for rakt in i snödrivan, berättar Mikael.

Vilken redan har en plats i OS-truppen säkrad.

- Sedan hoppas man förstås få åka i Turin.

- Fyra får starta individuellt med varje land bara får ha ett lag i partävlingen. En plats där blir tufft att ta, tippar "Micke".

Vilken annars känner sig i finfin form just nu.

- Hade jag undgått fallet kunde jag kanske kunnat slagits med de två där framme om segern också, tippar han.

I kölvattnet till de tre svenskarna i A-finalen vann Thobias Fredriksson B-finalen före Tor Arne Hetland, med andra ord fyra svenskar bland de fem främsta.

Samma sak gäller i den sammanlagda sprintcupen, som nu toppas av Lind före Tor Arne Hetland och sedan följer Larsson, Fredriksson och Östberg i nämnd ordning.

- Så det blir kamp framöver om placeringarna i cupen, lovar Östberg, vars bror Fredrik kvalade in till kvartsfinal men där åkte ur med en 20:e plats som resultat.(TT-DT)

Mer läsning

Annons