Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära guld i US Open

Annons

Jon svarade för många bra trick när slopestylefinalen avgjordes. Både han själv och publiken trodde att det var dagens bästa framträdande i slopestylebacken.

Många kom också fram och gratulerade Jon till segern.

Men domarna hade en annan bedömning. De utsåg nämligen hemmaåkaren Tanner Hall till segrare.

Nog låter han lite besviken över resultatet, men bortdömd vill inte Jon säga att han blev.

- Nog kändes det som att jag vann, men det är små marginaler. Ibland blir bedömningen bra och ibland mindre bra, konstaterar Jon.

- Men det är helt okej att komma tvåa också, tillägger han.

Det tävlades även i big jump och i halfpipe, men dåligt väder gjorde de tävlingarna mycket chansartade.

- I big jump var det rena isen som vi åkte på. Det var mer lämpat för skridskor än skidor och då tyckte jag inte att det var så kul att åka.

- När vi sedan körde halfipe var det i rena rama snöstormen, berättar Jon som i alla fall körde in på en fjärde plats i den sistnämnda disciplinen.

I big jump blev Jon inte bättre än elva.

Två brons och ett silver blev facit under hans knappa två veckor långa vistelse i USA. Ett facit som kanske är "sådär" för en världsstjärna.

- Visst tävlar man för att vinna, men jag får väl vara nöjd ändå, säger han i alla fall.

När tidningen får tag på honom har han precis kommit hem till Åre från USA. Men redan på torsdag bär det av igen. Den här gången till Frankrike.

- Jag ska dit och filma och sedan är det en ny tävling igen om ett par veckor, berättar Jon.

Den 20-årige Morakillen var nyligen med på ett långt reportage i Sportspegeln. Ett reportage där många fick en inblick hur duktig Jon Olsson är på skidor.

Men det var inte alla som gillade det de såg. I en sekvens hoppar Jon från liften och det ogillade de styrande i skid-Sverige.

- De blev lite arga efter att det visats i tv, men det är bara kul att röra om lite i "grytan", säger Jon Olsson och skrattar.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons