Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära en repris

Annons

- Jag var kluven i slutet. Oljelampan indikerade att det saknades olja. Men som väl var, så kunde vi tillslut glida i mål, berättar en glad Lasse Hindemo från Mora Racerbåtklubb, efter att ha passerat mållinjen som tvåa i Siljan Race klass K Inbordare 2000 cc.

Föraren Lasse Hindemo och navigatör Marianne Kax startade i ett rasande tempo, när startbåten lät de första båtarna ge sig ut på den 25:e upplagan av klassiska Siljan Race.

Ett motorbåtsrace som i år lockade ungefär 40 startande offshore-båtar i flera olika klasser. En tävling som även är den första deltävlingen i SM-serien.

Vid första passeringen i närheten av Björka, blev Lasses enskrovsbåt passerat och han tvingades lämna ifrån sig första platsen.

- Jag är glad över placeringen och att vi kom i mål, med tanke på att vi hade dåligt med olja och jag inte kunde gå för fullt, säger Lasse Hindemo.

Totalsegern i Siljan Race blev mer eller mindre en enkel match för föraren Christer Lindberg och navigatör Christer Westerling från Sportbåtsklubben i Stockholm. Fjolårssegraren och värste konkurrenten Kenneth Johansson från samma klubb och med nye navigatör Leif Wrenkler, försvann tidigt i loppet efter ett motorhaveri.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons