Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... när Jonas ordnade en poäng

Annons

Det var egentligen nykomlingen Korsnäs derby på den, frånsett på kanterna, gropiga, tuviga och ospelbara Dalavallen.

Och det var tränare Lars Björkmans ovanliga upplägg, att anpassa spelet efter motståndet, som gjorde det.

Med mittfältaren Lars Svan på högerkanten i stället för vänsterkanten lyckades ett genom hela matchen mycket disciplinerat Korsnäs ta bort vänstermittfältaren Jocke Stenlund, och därmed Slättas offensiv.

Visserligen skapade Slätta ett otal hörnor, som Stenlund slog, men de var samtliga av dålig kvalitet och gjorde målvakten Ola Sundén till straffområdets kung.

Och när Martin Ström höll sig framme på ett inlägg från vänster efter kontring och gjorde 0-1 i 56:e minuten bakom darrige Henrik Nyman i Slättamålet såg han ut att bli derbyts hjälte.

- Jag tycker vi hade fullständig kontroll efter det. Och så tappar "Rolle" (inhopparen Markus Rohlén) bollen på mitten när han bara kunnat slå iväg den och säkrat segern..., säger Lars Björkman.

I stället vände Slätta spelet och Jesper Lundin, som med kvarten kvar tagit klivet upp på topp i jakten på kvittering, fick bollen med bara sekunder kvar av stopptiden.

- Han vänder upp, får fram den till nästa Jesper, men Lott har två spelare på sig och jag skriker att jag är fri, säger Henniger, som fick bollen och avslutade säkert, förstås.

Knappast logiskt dock, då Henniger varit ännu mer osynlig än Stenlund.

- Jag skämdes nästan. Jag hade inte ett "steg" på hela matchen, gick ifrån situationerna. Men jag brukar kunna stå så där, säger matchhjälten.

- Det var viktigt att få en poäng. Vi får vara nöjda.

Det var inte Korsnäs.

Vem hade trott det innan derbyt...

SLÄTTA-KORSNÄS

1-1 (0-0)

Målen: 0-1 (56) Martin Ström, 1-1 (90) Jonas Henniger.

Domare: Ulf Johnsson, Säter.

Publik: 418.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons