Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Generalen bestämmer

Annons

Ett av de kvalitativt bästa startfälten i loppet på länge blev i verkligheten en skrattmatch för Stefan Hultmans elvaåriga fransman. Körande Örjan Kihlström kunde behagligt åka fram mot ledningen. En position som han efter 500 meter fick överta från Super Light.

- Jag misstänkte väl att det skulle bli så. Det är ju inte så roligt att ha den här utvändigt om sig under loppet, sa Kihlström.

Nej, det stämmer nog. För de gånger General Du Lupin har en bra dag är han van både att springa längre i högre farter och möta den absoluta världseliten.

Nästan 21 miljoner kronor på kontot och totalt 53 segrar i livet talar sitt tydliga språk.

Efter fjärdeplatsen i Olympiatravet på Åby i våras, blev fransosen kvar i Sverige och hos Stefan Hultman på Solvalla. En övertygande V75-seger på Umeå har sedan följts av ett par mindre lyckade lopp, innan det nu alltså var segerdags igen.

Väl i ledning fick Kihlström nämligen dämpa tempot en bit.

Även om sedan Rommehästen Super Light fick luckan till slut och spurtade bra, var segern aldrig i fara. Efter mål hade kusken fullt sjå att få stopp på General Du Lupin.

- Han är van att springa längre och kunde nog ha fortsatt ett tag till. Det var skönt att han fungerade i dag och han var inte jättetrött i mål direkt.

- Det är ett otroligt driv i hästen och riktigt stark är han ju dessutom, berömde Örjan, som förresten fick ta sig tillbaka till stallbacken via en promenad efter segern.

I Frankrike gör man nämligen så att man selar av hästen i samband med segerceremonier.

Det är General Du Lupin van vid och så ska det enligt honom vara. Alltså bara att göra samma procedur här.

Är man general så är man.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons