Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några ord med: Therese Borssén

/

Annons

...alpin slalomåkare som visade fin form med att bli sexa i Courchevel i Frankrike i helgen. På tisdagen väntar slalomtävling i österrikiska Flachau. Det måste vara skönt för ditt självförtroende att ha med sig en sjätteplats till nästa tävling?

– Jo, nu kan jag åka mer avslappnat. Det var skönt att få till ett resultat eftersom jag åkte ur i första tävlingen. Jag åkte heller inte över min förmåga utan åkte mer på säkerhet, så jag tror att jag fortfarande har mycket mer att ge.

TT: På tisdagen kör du slalom i Flachau, där du blev sexa i januari, din näst senaste topp-10-placering.

– Det är en jätteskön "ösabacke" som inte är så svår. Man måste få med sig fart från början och sen gäller det att stå på och öka farten hela tiden, det passar mig.

TT: Kan det rentav bli en pallplats?

– Jag vill få till två bra åk och då kan det räcka långt. Men jag har inte något resultatmål. Jag blir nöjd om jag åker två bra åk. Alla tävlingar jag kör är tänkbara pallplatser, och det kan hända när som helst, så jag hoppas det kan bli i Flachau.

TT: Hur ser du på din utveckling som slalomåkare?

– Jag hade ett bra år i fjol, klart bättre än året innan. Men jag körde också ur mycket i fjol, så jag hoppas att det i år fortsätter uppåt och vill den här säsongen vara mer stabil i toppen. (TT)

Mer läsning

Annons