Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Något måste ju vara fel"

Annons

Uttalandet som fick Engblom att reagera kom från Moratränaren Harald Lückner efter måndagens match mot HV 71.

- Det är så det liknar innebandy, sade Lückner angående domarnas hårdare bedömnings- nivå.

- Det som retar mig mest är att han drar en parallell med en annan sport. Jag vet att det sedan länge finns förutfattade meningar om innebandyn hos hockey- folket, dundrar Engblom.

IBF-tränaren förespråkar hockeyn som den var på den gamla goda tiden och nämner Larionov och den klassiska ryska förstafemman.

- Då var det ju roligt att titta på hockey och lirarna fick utrymme för soloåkningar och klapp-klapp-mål. I dag får ju domarna skäll för att de dömer efter regelboken. Något måste ju vara fel. Antingen får de riva regelboken eller acceptera den, säger Engblom.

Men visst ska väl hockeyn vara mer fysisk än innebandy och tror du inte att det här var något som Lückner slängde ur sig i stridens hetta?

- Jo, jag förstår Harald om det var något han kastade ur sig direkt efter matchen och jag är inte sur på honom. Det tråkiga är att han relaterar till innebandyn. Jag kan inget om atomfysik och då uttalar jag mig inte heller om det.

Engblom poängterar också att dagens innebandyspelare, på elitnivå, är vältränade och att det faktiskt smäller en hel del i matcherna.

- Enligt en test på Bosön var innebandyspelarna minst lika vältränade som andra idrottare. Och i elitmatcherna är det faktiskt ganska tuffa tag. Det vet alla som såg Faluns premiär mot Balrog.

Engblom är allmänt idrottsintresserad, men har inte sett en hockeymatch på sju, åtta år.

- Jag tycker helt enkelt inte att det är roligt längre, just på grund av att lirarna försvinner mer och mer. Titta bara på Peter Forsberg. Uppumpade medelmåttor i NHL har ju slagit sönder honom och nu när han äntligen är hemma får vi inte se hans gedigna kunnande.

Engblom vill också påpeka att han gläds med Mora IK:s fragångar i elitserien.

- Det är det goda med idrotten, att ett lag med små medel kan lyckas. Det är inte alltid det fungerar att köpa ihop ett lag, se bara på Real Madrid.

Har du någon hälsning till Harald Lückner?

- Han är välkommen att titta på en innebandymatch. Nu är jag i och för sig tränare för damerna, men vill han se herrarna så kan vi nog få fram en biljett till honom där också, säger Engblom.

Läs Engbloms debattinlägg på papperstidningens sportsidor

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons