Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myllylä ännu inte anmäld till Vasaloppet

Annons

Vid kansliets stängning på tisdagskvällen hade Vasaloppsarrangörerna ännu inte tagit emot någon startanmälan från finske skidlöparen Mika Myllylä.

- Nej, det har inte dimpt ned någon sådan, men elitåkarna har dead line först på lördag kväll klockan 18.00, säger Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen.

Myllylä, som precis avtjänat sitt dopningsstraff från Lahtis-VM 2001, har reagerat kraftigt mot tävlingsgeneralen Rolf Hammars uttalanden om att finländaren inte skulle vara varmt välkommen till Vasaloppet, och finländska medier har rapporterat att det redan är klart att Myllylä inte kommer till start på söndag.

På tisdagen skickade Vasaloppet ut ett pressmeddelande där de vill tydliggöra sitt ställningstagande i frågan, ett brev som även faxades till det finska skidförbundet.

''Vi vill kraftigt understryka att Mika Myllylä givetvis har sin fulla rätt att ställa upp i Vasaloppet enligt gängse regler och få samma service som alla andra elitåkare. Vad gäller de uttalade farhågorna för Myllyläs säkerhet kan vi bara hänvisa till den tävlingsregel som säger att man ställer upp på egen risk. Att vi skulle vidta några extra säkerhetsåtgärder faller på sin egen orimlighet, det handlar trots allt om en nio mil lång ''tävlingsarena'', står det i pressmeddelandet.

Vasaloppet bedriver under veckan en kampanj mot dopning under parollen ''Rena Vinnare'' och skriver vidare: ''Om Mika Myllylä skulle komma hit ser vi gärna att han ansluter sig till vår antidopningskampanj. Det skulle onekligen stärka hans image här i Sverige''.

TT

Mer läsning

Annons