Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myllylä åker inte i "Kollen"

Annons

Mika Myllylä deltog i en mindre skidtävling i Kestilä i norra Finland på tisdagskvällen, hans andra lopp efter den tvååriga dopningsavstängningen. Han har i dagarna också avslutat en antibiotikakur för sin sjukdom.

Myllylä gjorde comeback i Finlandialoppet den 22 februari och vann långloppet med flera minuter. Men i tisdagens 15 km kom han trea efter Janne Immonen, en annan av de sex finländare som avstängdes för dopning i samband med VM i Lahtis 2001, och den mer okände Pasi Kallunki.

- Han är inte i tillräckligt bra form för att åka världscupen. Han har lagt ner mycket träning de senaste åren och hade säkert startat om han hade varit i slag, säger hans agent Pekka Hietane n till den norska nyhetsbyrån NTB.

Det har spekulerats i att Myllylä skulle vara rädd för publikens reaktioner och därför inte ställer upp i Holmenkollen.
- Mika kanske är rädd för något, men inte för det som sker inom sporten, säger Hietanen.

Kanske gör Myllylä världscupcomeback i Lahtis nästa söndag, då det är 15 km fri stil. I så fall blir det på samma ställe där han och fem andra finländare åkte fast för att ha använt hemohes, ett medel som kan nyttjas för att dölja bloddopning

Inte heller Kaisa Varis kommer till Oslo. Hon har också varit sjuk, liksom under delar av VM, där hon även fick tävlingsförbud i fem dagar av hälsoskäl sedan hon lämnat ett blodprov med för höga blodvärden.

TT-FNB

Mer läsning

Annons