Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrs tredje SM-guld

Annons

Medan Anna Henriksson gjorde som hon gjort vid de tidigare fyra deltävlingarna i vinter, vunnit dem allihopa, blev Magnus Myhr mästare i Sport 600 utan att vinna något av de två finalheaten. Han kom tvåa i båda.

Första heatet vanns av Lars Eriksson, Bollnäs, det andra av André Nyström, Gargnäs.

Det andra heatet blev mycket spännande - till en början. Att André Nyström låg i täten gjorde inte så mycket för Magnus Myhr och Lars Eriksson, Nyström var "ofarlig" om totalsegern efter en femteplacering i första heatet. SM-titeln skulle bli en kamp mellan Myhr och Eriksson. Åtminstone såg det ut så i nästan tre varv.

Men då hände någonting. Lars Eriksson bara försvann bakom Magnus Myhr. Senare visade det sig att gashandtaget hade gått sönder på Erikssons maskin.

- När jag märkte att Lars Eriksson inte fanns med längre kändes allt lugnt, sade Magnus Myhr. Behövde inte jaga ifatt Nyström utan kunde åka på säkerhet och hade bara att se till att jag höll mig kvar på banan. Det kändes underbart att komma på målrakan och passera målflaggan.

För Magnus Myhr var det hans tredje SM-seger. De tidigare kom 1994 oach 2000.

- Jag har kört både Sport 600 och Pro 800, eller Racer som den klassen hette tidigare, sade Magnus Myhr, som också har fyra SM-silver hemma i prishyllan.

I damklassen blev det dubbelt Malung i totalsammandraget genom Lina Kaasalainen, som blev tvåa i lördagens första heat och var på väg att passera Anna Henriksson i det andra då hon körde av banan och hamnade på efterkälken.

Även i ungdomsklassen var det Malung som utmärkte sig av dalaklubbarna. Fredrik Öhrn och Fredrik Aarnsetah bleva sexa respektive sjua i sammandraget och på tionde plats hamnade Robin Lundin. Den sistnämne nådde bästa heatplaceringen då han blev femte man i det första.

Jörgen Sjödin, Borlänge, vann sista deltävlingen i Pro 800 men fick bryta i den avslutande finalen. Blev elfte man i totala slutställningen där klubbkamraterna Marcus Gustavsson blev 14, Patrik Abrahamsson 15 och Magnus Säfström 19.

I sista finalheatet körde Marcus Gustafsson bäst och flaggades av som sjunde man.

CONNY FORSELL

Mer läsning

Annons