Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhr vann - så klart

Annons

På fredagskvällen segrade Magnus Myhr överlägset före Mac Liljenberg, Team Walles, när det var premiär för elljustävling på Malungs motorstadion.

Någon kamp om segern blev det inte, därtill var Magnus Myhr alldeles för överlägsen. Och samma sak gällde även på lördagen, då tävlingarna gick på motorstadion i Torgås i Lima.

Här visade Magnus Myhr klassen, då han tog en överlägsen ledning i starten ett försprång som han sedan bara utökade, utan att gå för fullt.

- Det var en mycket behaglig seger. Jag fick en perfekt start och det gjorde att jag kunde köra avslappnat och utan att gå för fullt. Jag hade loppet helt under kontroll, sade Magnus Myhr, som var mycket nöjd med sin insats under de två tävlingsdagarna.

- Jag är i bra form och det mesta fungerar. Eventuellt kommer jag att åka en del tävlingar i Polen i februari men det är ännu inte klart hur det blir, säger Magnus Myhr, som i vinter bara åker nationella tävlingar i mästerskap.

I sammandraget, efter två dagars tävling, kom Magnus Sävström, Borlänge, trea och Jonas Lissdaniels, Malung, femma och hans klubbkamrat John-Erik Eriksson sexa.

I ungdomsklassen segrade Fredrik Öhrn, Malung, totalt efter de två dagarna men utan att vinna någon delseger.

I tävlingen i Malung kom Fredrik Öhrn på andra plats efter Christian Olsson, Ljusdal, medan han kom trea i Lima och här segrade Johan Dalgren, Team Walles, före Fredrik Aarnseth.

Aarnseth slutade för övrigt totalt på en tredje plats. Ytterligare en fin dalainsats noterar vi för Adam Renheim, Lima MS, som var sexa totalt efter att ha kommit sjua i Malung och femma i Lima.

Arrangörsmässigt blev den första Västerdalscupen en fullträff och det kom också storpublik.

I Malung kom cirka 500 personer trots att det var tjugo minusgrader och till tävlingarna i Lima kom drygt 300 åskådare.

Alltså upp mot 1 000 åskådare under de två tävlingsdagarna.

Och det bjöds på många rafflande dueller, även om Magnus Myhrs insats i seniorklassen var något av en defilering.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons