Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhr vann i Svartnäs

Annons

Så till Vildmarkscupen tog Magnus Myhr motorsvagare sin reservskoter.

Han vann i alla fall.

Segern innebar inte bara att han vann tävlingen. Eftersom detta var tredje vinsten i Vildmarkscupen fick han också ta med sig tävlingens vandringspris hem till Malung.

Ett betydligt bättre slut än i förra tävlingen, Polska internationella mästerskapen, där han blev han i ett heat blev diskad efter att ha kört på en banmarkering och i ett annat kört sönder sin största skoter, en 800 kubikare med 160 hästkrafter. Nu fick Magnus Myhr ta 600 kubikaren med "bara" 120 hästkrafter till Svartnäs.

- I starten är det en nackdel att han en klenare skoter, annars har det oftast ingen betydelse, berättar han.

Och mycket riktigt låg han i mitten efter starten i finalen. Snabbast iväg var Lars Eriksson från Bollnäs. Men tekniska problem gjorde att han fick nöja sig med sista platsen i finalen.

I ungdomsklassen var gjorde Per Johansson comeback efter att han bröt armen i en tävling i Sandviken mellandagarna. Det blev en femteplats för Lingheds SK:s lovande junior. Fredrik Aarnseth såg till att det blev seger för Malungs MK även i juniorsklassen

Någonstans mellan 4 000-

4 500 många av dem på snöskoter, hade tagit sig till Svartnäs under lördagen.

Publikrekord och säkert bidrog det vackra vädret med strålande solsken och några plusgrader till det.

För skogsmaskinisten Magnus Myhr väntar Mora rider cup nästa helg. Sedan är de tävlingsfritt en helg innan det är dags för SM-final helgen därpå. Segern i lördags följdes inte upp av varken skumpa eller firande.

- Jag ska åka hem och försöka skruva ihop 800-skoten. Sedan blir det väl till att jobba kapp det jag missade i fredags när jag var ledig.

Under söndagen kördes en stafettävling där förarna tävlar i tremannalag och kör tre varv vardera. Vann i seniorklassen gjorde Lag Abris sjö och snö, med Patrik och Pontus Abrahamsson och John Eliasson. I juniorklassen vann Lag Malung med Fredrik Örn, Robin Lundin och Fredrik Aarnseth.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons