Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhlback avbryter sprintsatsning

/

Annons

- Jag känner att det skulle ta för mycket kraft att försöka bevisa för förbundsledningen att jag ska få chansen, säger Myhlback som fick läsa i tidningen om att han inte ingick i årets landslagsplaner.

- Är man med i landslaget så har man råd att göra lite sämre insatser och kunna toppa formen till de viktiga tävlingarna, jag skulle inte ha råd att göra några dåliga tävlingar, fortsätter Myhlback.

Om du hade blivit uttagen, hade du gjort den här förändringen då?

- Nej knappast, då hade jag helt klart fortsatt med sprinten.

Hur ser du annars på allt tjafs som varit inom svensk skidsport på senare tid?

- De som har tagit över har inte insett att det inte längre är ett skidgymnasium man har hand om utan 30-åringar med kanske bara ett par år av karriären som man inte kan styra hur som helst. Grundfelet är att de aktiva inte har fått igenom sina viljor.

För Myhlbacks del är nu inte petningen enbart negativ. Han kommer under den här säsongen kunna ge sig själv optimala förutsättningar att kunna förverkliga en dröm - att vinna Vasaloppet och som under säsongen, som sagt, även kommer att tävla i långloppscupen.

- Jag har aldrig riktigt lyckats i Vasaloppet, men jag vet vad det är för faktorer som har spelat in, avslutar Myhlback.

I fjol slutade han på en blygsam 180:e plats, något som i år, med en fokuserad och målmedveten satsning skall leda till en betydligt högre placering.

Mer läsning

Annons