Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket strul för Mårthen

Annons

Hittills den här säsongen har Moraföraren Mikael Mårthen övertygat stort i S 40 Challenge, och dominerat runt om på de svenska banorna.

Men i helgens tävlingar på Anderstorp handlade det mest om strul för Mikael. Diskvalificerad på lördagen och teknisk flagg på söndagen gjorde att han fick återvända hem utan poäng.

Diskvalificeringen på lördagen kan utan tvekan sorteras in under rubriken hellöjlig. Ett litet bilfirmamärke saknades på vindrutan.

- Löjligt att förlora 20 poäng på en sådan sak. Det står visserligen i regelboken att märket ska finnas. Men jag har kört utan hela förra säsongen och i de andra tävlingarna den här säsongen. Men nu har satt dit en, säger Mikael.

Mikael fick dock visa vilken skicklig förare han är. Han var snabbast på alla träningar och i tidskvalet. Från pole position var han överlägsen. Mikael var mer än 200 meter före tvåan i mål - men sedan kom beskedet om diskvalificeringen.

På söndagen fick Mikael starta sist av alla bilar, totalt 18 stycken.

Efter fyra av de åtta varven var Moraföraren uppe på en femte plats.

Men krånglet fortsatte. När han kom ikapp tätklungan av bilar kom den tekniska flaggan upp. En taklist hade lossnat på Mikaels bil.

- Det var mycket otur i helgen. Jag hade kunnat kamma hem en dubbel, men det blev i stället noll, säger Mikael som ramlade ner till en femteplats i sammandraget.

Mikael Mårthen kan i alla fall trösta sig med att hans framfart på racingbanorna har uppmärksammats av många.

- Det är flera team som hört av sig och vill ha mig som förare. Jag har inte tagit ställning än, så vi får se vad som händer, säger han.

Nästa tävling i S 40 Challenge körs i Falkenberg i början av juli.

- Efter den tävlingen åker jag ner till Italien och kör Ferrari Challenger, avslutar Mikael Mårthen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons