Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket folk då Säterbygden arrangerar

Annons

I dag blir det full fart i skogarna norr om Bergbacken och Siggebo.

Detta då Säterbygdens OK arrangerar en nationell tävling. Den har samlat runt 600 deltagare, merparten från dalaklubbar.

Den yppersta eliten uteblir dock då det just nu också pågår VM-kval inför VM som avgörs i Västerås längre fram i höst.

Säterbygden använder samma terräng som för två år sedan då klubben arrangerade elitserien med över 3 000 deltagare.

Dagens tävling är över kortdistans och då brukar segrartiden ligga runt 25 minuter.

Läget stabilt för Järvsöfaks

u Travhästen Järvsöfaks, som insjuknat i en magsjukdom, är fortfarande dålig. Men läget uppges på fredagen vara stabilt.

- Läget verkar stabilt just nu i alla fall. Det rör sig om någon form av mag- och tarmsjukdom. Det är inte helt säkert att det är Baron Gruff-sjukan, men det kan också vara det, säger tränaren Jan-Olov Persson till Kanal 75.

På veterinärhögskolan i Ultuna utanför Uppsala har hästen fått smärtlindrande medicin men sjukdomen är ännu inte definierad. Baron Gruff-sjukan är uppkallad efter en framgångsrik travare som hette Baron Gruff, vilken tränades av Gösta Nordin. Han fick plötsliga magproblem och dog inom ett par dagar. (TT)

Lawal lämnar Elfsborg

u Nigerianen Garba Lawal lämnar Elfsborg för portugisiska Santa Clara. Lawal kom till Boråsklubben i mars 2004 och har spelat 12 av 14 matcher från start.

- Garba Lawal har varit en oerhört uppskattat spelare i vår trupp, en internationell toppspelare. Det är i första hand av ekonomiska skäl som vi inte har möjlighet att fortsätta vårt samarbete. Vi kan bara önska Garba lycka till i Portugal, det är alltid tråkigt när någon uppskattad vän lämnar vår förening, säger sportchef Stefan Andreasson på klubbens hemsida.

Lawal, kapten i Nigerias landslag, hade kontrakt till och med augusti med Elfsborg men går nu alltså innan kontraktet löpt ut, vilket ger Elfsborg ekonomisk kompensation från Portugalklubben.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons