Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multiarenans byggstart försenas

Annons

De tre föreningarna, Falu BS Bandy, Falu Curlingklubb och Falu Ishockeyförening, som står bakom planerandet av arenan har lämnat in samtliga handlingar till kommunen, men fortfarande återstår det många beslut innan en byggstart kan bli aktuell.

- Vi hoppas på en byggstart i juni, tills dess vi blivit överbevisade, men är också medvetna om att bygget kan dröja till nästa år eller senare i höst, säger Jan Fällman, ordförande i Falu BS Bandy.

Multiarenan, som ska byggas där nuvarande bandyplanen ligger, är kostnadsberäknad till 40-50 miljoner kronor och meningen är att ett framtida arenabolag, med Falu BS bandy, Falu CC och Falu IF, ska bekosta och driva anläggningen.

- Planeringen för ett bildande av arenabolaget fortlöper, men ett bildande av ett arenabolag blir aktuellt först den dag då vi fått klart med en byggstart, säger Fällman.

Med i de handlingar som skickats till komunnen finns en önskan om att kommunen går in med ett borgensåtagande på det lån som arenabolaget måste ta för att finansiera bygget.

- Vi hoppas på ett positivt besked från kommunfullmäktige 15 juni, men vi har under resans gång märkt att vissa saker tar längre tid än förväntat.

Hur ska ni finansiera driftskostnaderna av arenan och avbetalningarna på lånet?

- Det ska vi klara med de hyres-intäkter som vi budgeterat för. När det gäller lånet är det troligt med en avbetalning på 25-30 år och med en avskrivning på lånet med 2,5 procent per år, säger Fällman.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons