Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung helg för Hohenthal

/
  • Struligt. Ett bra kval förbyttes i de båda finalheaten till oturliga incidenter, vilket ledde till att Sebastian Hohenthal tvingades bryta ett lopp. I det andra slutade han sjua.

Annons

Det har gått några timmar efter att Hohenthal tog sig i mål som sjua i det andra finalracet. I lördagens final tog den 22-årige Moraföraren sig inte ens i mål och han dolde inte sin besvikelse.

- Hade vi pratat direkt efter loppet skulle jag varit mest förbannad. Nu har det ju gått en stund och jag tänker i stället framåt två veckor, då vi kör på Snetterton.

Det här var första gången som Hohenthal körde ett stadslopp i en formelbil. Arrangörerna hade byggt en drygt tre kilometer lång bana runt parlamentet i Bukarest. Den mur som skyddar åskådarna var ett ständigt hot förarna som hela tiden ligger på gränsen av vad som är möjligt.

- Jag sa innan tävlingen att hamnar man i muren, så är det game over. Det hände mig i den första finalen, berättar Sebastian.

Han skyller inte på någon annan än sig själv.

- Jag låg på pallplats och borde ha varit mera rädd om min tredjeplats. Men jag ville mer och kom för brett in i en kurva. Det gick inte så fort, men jag slog i muren och efter det tvingades jag bryta.

I den andra finalen startade svensken som sexa. Efter en krasch bland topptrion hamnade Sebastian helt plötsligt på fjärde plats.

- Den placeringen höll jag tills det var fem minuter kvar av loppet. Då kom säkerhetsbilen ut, efter en krasch längre bak i fältet. När vi släpptes i väg igen var det en kille bakom mig som var för het och tryckte till mig.

- Han straffades för incidenten, men det hjälpte ju inte mig så mycket. Nu lyckades jag i alla fall ta några poäng då jag kom i mål som sjua.

Det som började så bra, med placeringarna trea och sexa i de båda kvalen, slutade mindre lyckligt i finalerna.

- Det kan inte alltid gå bra. Jag försöker tänka positivt och se det som så att man lär sig mest då det går som tyngst, sammanfattar Sebastian sin helg i Bukarest.

Mer läsning

Annons