Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teds änglavakt

Annons

Fredagens skotertävling var en så kallad stadioncross-tävling. Ted var redo för semifinalheat, ett heat som knappt startat då olyckan hände.

- Ted hakade ihop med en konkurrent strax innan ett tidigt hopp på banan. Ted fick då för lite fart för att kunna hoppa och när han var på väg upp på bakomvarande krön, kom han i vägen för en bakomvarande konkurrent som kom flygandes och landade rakt över Ted och hans skoter, berättar Stenman.

Det som förmodligen räddade livet på Ted var att den påflygande konkurrentens skoter, tryckte ned Ted i sin egen skoter, och sedan studsade ifrån Teds skoter. Ambulanspersonal förde Ted till Gävle lasarett och när ni läser det här vårdas Linghedsföraren på Falu lasarett.

- Just nu vilar Ted ut på IVA. Kanske får han börja med rehab-träning redan i dag, fortsätter Stenman.

Vilka skador har Ted?

- Han har fått en kraftig hjärnskakning och har problem med närminnet. En liten blödning i huvudet, vilket dock ska vara stabilt.

- Och så har han fått en kompression mellan två kotor.

Ted Lindborg var inbjuden att köra i 440-klassen i samband med VM-finalen på Lugnet den 31 mars. Något han nu får ställa in.

- Ted kommer naturligvis inte att kunna delta, men vi tror ändå på ett besök av honom under tävlingsdagen, understryker en förhoppningsfull teamledare, Mats Stenman.

Mer läsning

Annons