Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMK Dala storsatsar

Annons

Jämmerdalens motocrossanläggning har under många år varit en av Sveriges mest populära banor bland förarna.

Nu får anläggningen även ett klubbhus som är banan värdigt.

- Det är nästan så att man skämts när det kommit förare hit och vi bara har haft utedass, säger Jan Busk.

Eftersom Jämmerdalen är militärmark och klubben endast arrenderat anläggningen två år i taget har en utbyggnad inte varit aktuell tidigare.

Men förra året skrev SMK Dala på ett tioårsavtal och då ansåg man att det var läge att slå på stort.

- Det har varit primitivt tidigare, nu kommer vi äntligen att få en ordentlig byggnad med omklädningsrum och toaletter, berättar Busk.

Den nya byggnaden kommer att kosta 750 000 kronor. Klubben har redan beviljats ett stöd på 150 000 från Riksidrottsförbundet och hoppas nu på att kommunen ska skjuta till ytterligare 150 000.

- Allt är egentligen klart, bygglov är redan utfärdat och vatten och avlopp finns. Huset är beställt och går allt planenligt kommer anläggningen att vara klar innan semestern, säger Jan Busk.

Förutom att det nya klubbhuset blir en viktig samlingspunkt för klubben innebär det även möjligheter att arrangera SM-tävlingar. På grund av skärpta krav på anläggningarna från SVEMO har SMK Dala, Sveriges fjärde äldsta motorklubb, inte haft möjlighet att göra det de senaste tolv åren.

- Årets tävlingar är redan bestämda, men vi hoppas att vi kan få anordna något SM 2008. Vilket vet jag inte, junior-SM kanske kan vara en bra början, säger Jan Busk.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons