Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin Sundkvist vann Porsche GT3 Cup Challenge på Mantorp Park

Robin Sundkvist, från Våmhus i Dalarna, bröt under lördagen en två säsonger lång norsk dominans när han vann Porsche GT3 Cup Challenge Scandinavia.

Annons

Norrmannen Thomas Solberg har under hela den gångna säsongen varit svenskens Robin Sundkvists främsta utmanare om titeln i GT3 Cup Challenge. Därför var det också lyckosamt att han inför säsongen sista tävling på Mantorp Park ledde med tre poäng i sammandraget.

För efter att ha förlorat ledningen till norrmannen i finaltävlingens första heat kunde han till slut vinna det andra heatet för dagen och därmed säkra titeln.

– Titeln var målet och det var kul att vi lyckades. Nu ser jag fram emot Porsches stora prisutdelning i Tyskland senare i höst, sa en mycket belåten Sundkvist efter racet till carreracup.se.

Heatsegern i finalen på Mantorp Park var hans fjärde seger för säsongen och den fällde också avgörandet för hela mästerskapet.

– Jag lyckades förverkliga min målsättning, men vad jag ska hitta på nästa säsong vet jag inte. Det har jag inte hunnit tänka på ännu, sade han till carreracup.se.

Slutställning Porsche GT3 Cup Challenge Scandinavia 2016

1) Robin Sundqvist, Sverige, 178poäng

2) Thomas Solberg, Norge, 173

3) Peter Eriksson, Sverige, 66

4) Magnus Berggren, Sverige (Kat. 2), 30

5) Franck Århage, Sverige (Kat. 2), 27

6) Hallgeir Lie, Norge, 18

7) Gisle Valen, Norge, 18

Mer läsning

Annons