Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hohenthal redo för Formel3

/
  • Premiärdags. På måndag är det premiär för Sebastian i brittiska Formel 3, på Oulton Park.

Annons

Enligt Hohenthal är hans inträde i brittiska Formel 3 för övrigt en av de största satsningar en svensk gjort i en formelserie på många år.

– För fem år sedan körde Robert Dahlgren (numera STCC-förare) i den här serien, men det blev bara en halv säsong för honom.

Hohenthal ska däremot genomföra hela säsongen. Som alla vet krävs det enormt mycket pengar om man ska komma någonstans inom motorsporten.

– En miljon räcker inte långt, säger Sebastian utan att avslöja några summor.

Men efter ihärdigt jagande av sponsorer och ett flygande härs och tvärs, för att hitta det bästa alternativet, har Sebastian landat i England – än en gång.

– Jag har 65 flygresor (t.o.r.) bakom mig, vilket är dubbelt mer jämfört med tidigare år. Det har varit väldigt mycket jobb. Jag har varit nere på knä flera gånger, men hela tiden kommit upp, beskriver Sebastian jakten på "den rätta serien och det rätta teamet".

Teamet är detsamma som i fjol, Fortec Motorsport, och F3 är den tredje största klassen i rangordningen vad det gäller formelbilar.

– Det är Formel 1 och GP2 som är större. Men det är flera förare som gått direkt från F3 till F1, säger Sebastian drömmande.

Formel 1 är ett givet mål för den unge masen.

– Det kostar som sagt mycket pengar och utan mina samarbetspartners skulle jag inte ha nått så här långt. En dag hoppas jag att den här satsningen ska generera pengar tillbaka.

Pengarna finns i F1, men nu är det Formel 3 som gäller. I samma team som Sebastian återfinns ett klassiskt F1-namn; Mansell.

– Jag har Nigel Mansells söner, Leo och Greg, som teamkompisar. Just det faktum har brittisk media uppmärksammat en hel del, berättar Sebastian.

Men ordet "kompisar" är dock inte rätt ord i racingsammanhang.

– Visst, vi är i samma team, men jag kör för mig själv. Jag är inte här för att skaffa mig kompisar, utan för att ta ett steg till i karriären.

Ett tufft år väntar för F3-debutanten från Mora. Många av konkurrenterna har ett par år i klassen, men Hohenthal har redan visat framfötterna. Bland 32 förare från hela världen har Sebastian legat topp tre i de tester som gjorts.

– Man måste vara ödmjuk och är jag topp fem skulle det vara riktigt bra.

Men för vinnarskallen från Mora är det egentligen bara en sak som gäller.

– I fjol vann jag mitt första år i Formel Renault. Jag kör alltid för att vinna och det är klart jag vill göra likadant i år, avrundar Sebastian Hohenthal.

Mer läsning

Annons