Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot VM-formen

Annons

KRANJSKA GORA

-Jag är jättenöjd med säsongen hittills. I dag åkte jag väl inte så bra i första åket, men resultatet är okej, säger Therese Borssén, där hon sitter i en bil på väg från Kranjska Gora i Slovenien till Spital i Österrike.

-Jag ska åka två FIS-tävlingar i super-G där under måndag och tisdag.

Det finns utrymme för lite fartåkning nu, eftersom slalomspecialist Borssén får vänta över en månad på nästa slalomtävling av dignitet: VM i Åre.

-Programmet är inte optimalt, men jag har vetat länge att det ser ut så här och planerat för det. Nu får jag chansen att träna bra och hinna med lite super-G och storslalom.

Hon kommer att åka VC-storslalom i Cortina den 21 januari och har visst hopp om att som en av fem kunna slå sig in i det svenska VM-laget även i den disciplinen.

-Men vi är flera som kör om en storslalomplats och för mig är ändå slalom prio ett.

Självklart, med tanke på Therese Borsséns succesäsong i slalompisterna. Faktum är att hon är den enda som vunnit över Marlies Schild i slalom den här VC-vintern.

-Schild åker otroligt starkt. Men det kan ändå bli tufft för henne att komma till ett mästerskap med press på sig som storfavorit.

Therese Borssén tycks inte alls känna någon press på sig. Hon ser VM i Åre som en härlig utmaning.

-Jag har bara positiva tankar när jag tänker på den kvällen som slalom ska avgöras i VM. Jag ser framför mig många som hejar på oss svenskar och bra underlag i en backe som jag gillar att tävla i.

Hon låter helt avspänd på rösten, samtidigt bestämd.

-Allt känns bra inför VM. Jag är superladdad.

Fredag 16 februari är det VM-slalom. Fram till dess kommer Therese Borssén att träna hårt och tävla en del, kanske lite FIS-slalom.

Någon sväng räknar hon med att hinna åka hem till Sverige, i första hand till lägenheten i Stockholm och till olika träningsbackar.

Familjen i Rättvik lär få vänta på att få hem sin världsstjärna.

-Jag hinner nog inte till Rättvik innan VM.

Men efteråt kanske hon kan komma hem som, tja, varför inte världsmästare?

-Ja, jag hoppas verkligen att det kan hända.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons