Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Superettan

Annons

- För min fortsatta utveckling kände jag att det var dags att byta klubb och det här tror jag blir perfekt för mig. Sedan spelar Öster en fin fotboll, som kommer att gynna mig som spelare, siar Niclas.

Öster var bara för någon månad sedan ett allsvenskt lag, men degraderades till den serie som Växjölaget spelade i 2005.

- Synd att laget åkte ur, men målsättningen är att ta steget tillbaka. Klubben har ju också fått behålla alla spelare, berättar Niclas.

Det som dock saknas är en tränare. Hasse Backe, fobollsexpert i TV4, har kontrakt med Växjö-klubben, men är inte tänkt som tränare.

- Men jag skulle inte ha något emot om han blev vår huvudtränare.

Niclas är född i Stockholm och det var i Älvsjö AIK som han i unga år började spela fotboll. När han var nio år flyttade familjen Olausson till Orsa och det var i Ovansiljansklubben som fotbollskarriären började ta fart.

- Jag är ju fostrad i Orsa IF FK och klubben har betytt oerhört mycket för mig. En bra förening och det är ju också den klubb jag tillhört längst.

Men i Orsa är det svårt att bli elitspelare. Niclas sökte, och blev antagen, till fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Han var 15 år när flyttlasset gick norrut och där blev det spel i GIF-arnas juniorlag.

För två år sedan återvände Olausson hem till Dalarna. Division 2-laget Brage blev nästa klubbadress. I Borlängeklubben fanns förre Moratränaren Lasse Ericson, vilken betytt mycket för Niclas utveckling.

- Alla tränare jag haft har betytt mycket. Men Lasse trodde på mig och gav mig chansen och han har hjälpt mig att bättra på fysiken.

Den gångna säsongen spelade den vänsterfotade innermittfältaren 21 matcher i den gröna dressen. Han tillhörde topparna i Brage och svarade för fyra mål.

Men två år i division 2 fick räcka. Nu känner sig Niclas mogen för ett steg uppåt i karriären. Olausson berättar att han hade flera anbud och bland annat var han och visade upp sig för norska elitlaget Stabaek.

- Öster känns helt rätt för mig. Visst är Superettan ett stort steg, men jag känner mig verkligen mogen att ta det.

- Ingen kan lova en plats i start-elvan, men av de indikationer jag fått från klubben så vill de verkligen satsa på mig. Målet för mig är också helt klart att ta en plats.

Niclas har varit hemma i Orsa och firat jul och om några dagar går flyttlasset ner till Småland.

- Skönt att få vara lite ledig. Den 8 januari drar träningen igång och det känns riktigt inspirerande, konstaterar Orsas export till Superettan.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons